Zde může být vaše reklama.

Čtvrtý zápas přípravy Sigma má první výhru, poradila si s Jihlavou

Sigma má první výhru, poradila si s Jihlavou

foto: Petr Pelíšek

06. 07. 2022 - 14:54

Poslední přípravný zápas v tuzemsku mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Ve Slatinicích hráli proti druholigové Jihlavě a po třech nezdarech se jim povedlo přípravné utkání vyhrát.

V olomoucké sestavě chyběli Jakub Matoušek, Jiří Spáčil, Denis Ventúra, Pavel Zifčák, Matěj Hadaš, Patrik Slaměna a David Vaněček. Poprvé do přípravného zápasu nastoupil reprezentační stoper Václav Jemelka. Odehrál první poločas, pak musel s tržnou ránou na kotníku odstoupit. Stejně dopadl i další stoper Vít Beneš, toho zase trenér Václav Jílek pošetřil pro potíže se svalem.

Sigma si s Jihlavou poradila celkem v pohodovém tempu. Dal tři branky, nejproduktivnější byli obránce Juraj Chvátal a útočník Antonín Růsek, kteří zaknihovali gól a asistenci.

„Jsem rád, že jsme zápas výsledkově zvládli, i když to trochu pokulhávalo v nárocích, které na tým máme, zejména pokud jde o přesnost a rychlost v rozhodování. Hráčům budu vytýkat organizaci hry v prvním poločase. S ní jsme měli velký problém, hra potom vypadala neučesaně. V tomto určitě vidíme prostor pro zlepšení. Radost z výhry nám trochu kalí skutečnost, že museli ze zápasu odstoupit dva stopeři, věřím, že nepůjde o nic vážného,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Další zápas hraje Sigma v sobotu v Gliwicích, příští týden pak vyrazí ladit herní projev do Rakouska.

SK Sigma Olomouc – FC Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)

Branky: 12. Růsek, 55. Chvátal, 85. Košťál

SK Sigma: Digaňa – Poulolo, Beneš (46. Vraštil), Jemelka (46. Śíp) – Chvátal (57. Slavíček), Breite (57. Langer), Navrátil (57. Zlatohlávek), Greššák (46. Sedlák), Zorvan (57. Košťál), Zmrzlý (57. Sláma)– Růsek (57. Chytil). Trenér Václav Jílek.

Další články