Jiří Paroubek ze Saint-Tropez: Začátek prázdnin tráví bývalý předseda vlády ve Francii. Popsal svůj režim, kdy ráno nevynechá cvičení čchi-kung

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
Foto: Se svolením Jiřího Paroubka
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 6. 7. 2022

Bývalý předseda vlády Jiří Paroubek (69) jako každý rok zavítal do Francie. Po boku partnerky, exposlankyně Gabriely Kalábkové (46), si vychutnává krásy západní Evropy. Podle slov expolitika jde o desetidenní dovolenou, kterou pojal sportovně. "Jsme v oblíbeném jihofrancouzském hotelu La Croix Valmer, a to už podvanácté. Je umístěn přímo na břehu moře, takže zde pravidelně cvičím," popsal pro ŽivotvČesku.cz muž, který už letos v lednu zvládl čtrnáctidenní pobyt na Kubě.

S věkem se Jiří Paroubek řadí k mužům, kteří si umí vychutnat svůj důchodový věk, a to zejména cestováním. Nemění osvědčené destinace, i proto je ve Francii podvanácté - tedy skoro už jako doma.

"Po ranním cvičení čchi-kung, plavání a běhání následuje strečink, tedy protahování a posilování. Denně uplavu tak tři až čtyři kilometry," popsal pro ŽivotvČesku.cz Jiří Paroubek, jak si užívá krásy Francie, kterou osobně vnímá jako zemi, která nabízí velkolepé možnosti.

Expolitik se redakci pochlubil snímkem ze Saint-Tropez, kde stojí proslulá četnická stanice z komediální filmové série, ve které si zahrál světově uznávaný herec Louis de Funès (†68).

V loňském roce si bývalý předseda vlády a v současnosti váhající potenciální kandidát na boj o prezidentský post své cestovatelské kolečko zpestřil tak, že nejprve v úvodu prázdnin vyrazil do Francie, následovalo Rakousko a konec prázdnin završil v Chorvatsku.

Jiří Paroubek díky tomu, že drží striktní režim, výrazně zhubl. "Je to otázka zhruba šesti let, kdy jsem dostal na váze dolů okolo dvaceti kilogramů," upřesnil pro ŽivotvČesku.cz Jiří Paroubek, který se loni rozvedl s dnes už exmanželkou Petrou Paroubkovou (48), se kterou v té době čtyři roky nežil ve společné domácnosti.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.