bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Capitals: Těch devět miliónů neutratíme. Bäckström se příští sezónu vrátí

6. července 2022, 20:48

Jiří Lacina

Spekulace to byly divoké. Kým nahradí Washington Nicklase Bäckströma? Jednou z diskutovaných možností měl být dokonce příchod Jevgenije Malkina, který by si s parťákem z reprezentace možná na klubové úrovni rád zahrál.

Na všechno zapomeňte. Jak právě oznámil generální manažer Washingtonu Capitals, Nicklas Bäckström se v příští sezóně vrátí. Aspoň takový je plán.

Švédský útočník se zotavuje v operace kyčle a rozhodně nestihne začátek a nejspíš ani většinu nadcházející sezóny. Zákrok podstoupil v polovině června. Konkrétní termín návratu se zdráhá kdokoli vyslovit, doktoři i fyzioterapeuti jsou nicméně s dosaženým pokrokem spokojeni.

„Byla to náročná operace, a dokud nebude aspoň uprostřed procesu zotavení, dokud neuvidíme, jak se mu vrací mobilita a síla, je těžké něco odhadovat,“ řekl Brian MacLellan. „Takže počkáme a uvidíme, kde se nachází, jak se cítí a jak reaguje.“

Čtyřiatřicetiletý Švéd měl s kyčlí problémy delší dobu, v letošní sezóně potíže vygradovaly. Už loni v létě zvažoval operaci, nakonec dal přednost rehabilitacím, kvůli nimž vynechal úvod letošního ročníku. Přestože je termín návratu nejistý, Capitals nebudou po otevření trhu volných hráčů shánět náhradu. Ani nemůžou, protože Švédovu mzdu nelze odepsat.

„Očekávání jsou taková, že Nick se v určité době vrátí, takže nemůžeme využít jeho stropovou zátěž,“ vysvětloval MacLellan. „Platový strop je platový strop. Musíme počítat s tím, že Bäckström se v nějaký moment vrátí. Není to tak, že bychom šli a mohli podepsat devítimiliónového hráče.“

Zkušený Švéd si stejně jako třeba Alex Ovečkin dojednal poslední smlouvu sám bez agenta. Zbývají mu z ní tři roky. Po dobu jeho nepřítomnosti ho klub musí nahradit ze svých zdrojů. Posun se očekává od mladíků Connora McMichaela, Hendrixe Lapierrea i Alekseje Protase.

Generální manažer současně dodal, že chce dál sázet na brankářský tandem Samsonov – Vaněček. Na trhu volných hráčů ale míní „prozkoumat všechny možnosti“. Pokud se namane solidní, zkušený gólman, podpis je z pohledu Washingtonu reálný.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.