Začal vycházet nový časopis Facility Management Journal

čtvrtek, 7. července 2022, 09:25 Aktuality, Tisk MediaGuru

Začal vycházet odborný dvouměsíčník Facility Management Journal zaměřený na facility management, správu a provoz budov.

Titulní strana magazínu Facility Management Journal

Titulní strana magazínu Facility Management Journal

Česká pobočka mezinárodní asociace facility managerů IFMA vydala první číslo časopisu Facility Management Journal (FMJ). Hlavními tématy je facility management, správa a provoz budov, navrhování ve standardu BIM a také legislativa. FMJ vychází šestkrát ročně a je v distribuci v Česku i na Slovensku.

„Obor facility managementu rychle roste. Pandemie covidu akcelerovala témata, jako je bezpečnost a provoz budov. Jejich technologická i ekonomická náročnost je pro firmy čím dál větším tématem. Tento trend je patrný ve světě a čím dál více i u nás. Firmy si uvědomují důležitost facility managementu, správy budov, ale i jejich navrhování v technologii BIM,“ říká Jiří Knap, prezident české pobočky IMFA.

Časopis Facility Management Journal (FJM) pro českou pobočku IFMA vydává komunikační agentura Idealab.

Redakční rada FMJ, která připravuje obsah, sdružuje odborníky, kteří společně s mezinárodním zázemím IFMA připravují pro čtenáře oborový obsah věnovaný facility managementu. „Hlavním cílem časopisu je sdílet naše know-how, kontakty i data. A prostřednictvím časopisu vzdělávat nejen dodavatele FM služeb, ale i klienty. Při vydávání Facility Management Journalu se soustředíme na kvalitní obsah a ověřené informace z trhu. Takové médium nám doposud na trhu chybělo, a to je také hlavní důvod, proč se naše asociace IFMA rozhodla vydávat vlastní časopis,“ doplňuje Jiří Knap.

Publisherem časopisu je Radek Váňa, logo a design časopisu navrhla Jana Vahalíková z pražského studia Marvil, ilustrované obálky navrhuje Alexandr Venc. Jedno číslo časopisu stojí 150 Kč, roční předplatné pak 900 Kč. Vydavatel nabízí také zvýhodněné celoroční předplatné s Ročenkou českého facility managementu za 1300 Kč.

Časopis doplňuje pravidelný newsletter, který vydavatel každý týden rozesílá na 5000 adresátů v Česku a na Slovensku.

Idealab pro asociaci IFMA loni na podzim také vydal první českou Ročenku českého facility managementu a třetím rokem vydává časopis Archizoom věnovaný současné architektuře. 

-mav-