Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Začal festival Masters of Rock, Vizovice očekávají 20 tisíc návštěvníků

Česko

  15:08
Areál vizovické likérky i přilehlé stanové městečko se plní fanoušky, stojí nové obří pódium a začínají hrát první kapely. Čtyřdenní metalový svátek, festival Masters of Rock ve Vizovicích, odstartoval svůj 18. ročník. Pořadatelé hlásí vyprodáno.

První stany začaly v okolí likérky Rudolf Jelínek vyrůstat už začátkem týdne a ve středu už byly louky a travnaté plochy zaplněné. Po dvouleté pauze se do Vizovic opět sjíždějí fanoušci tvrdé hudby, které čeká festival Masters of Rock.

Odstartoval ve čtvrtek ve 12 hodin koncertem domácí kapely Fleret a v neděli jej završí finští Nightwish. Hlavní hvězdou jsou britští Judas Priest, kteří zahrají v sobotu večer. Celkem se na dvou pódiích představí 76 skupin z 15 zemí.

„Všichni fanoušci, kapely či členové pořadatelského týmu se nemůžou dočkat. Máme za sebou dvě promarněná léta kvůli covidu a čekání na festivaly bylo strašně dlouhé,“ řekl ředitel přehlídky Jiří Daron.

Poslední vstupenky na festival byly v prodeji v uplynulých dnech, pořadatelé už momentálně hlásí vyprodáno. Očekávají příjezd více než 20 tisíc fanoušků.

„Masters of Rock pomůže místním živnostníkům či podnikatelům, pro něž je to naplnění příjmů po dvouleté pauze,“ podotkla vizovická starostka Silvie Dolanská.

„Pro řadu obyvatel ale festival přináší diskomfort, mají problémy s parkováním po příjezdu domů z práce. Proto bych chtěla poprosit návštěvníky, aby využívali odstavná parkoviště a nenechávali auta v centru města či na sídlišti u likérky,“ dodala.

Pořadatelé opět vyčlenili velké parkoviště pro dva tisíce aut v areálu dřevoskladů u vlakového nádraží. Nově vzniklo parkoviště na louce před firmou Sýkora, což je asi 500 metrů od vstupu do areálu sídla likérky Rudolf Jelínek. Obě místa jsou placená.

Platí zákaz parkování na hlavní silnici I/49. Ve městě jsou uzavřené ulice 3. května, Štěpská, Říční, Nádražní, Tyršova, Příkrá a Nábřežní, autem se tam dostanou jen tamější obyvatelé nebo složky integrovaného záchranného systému.

Mimořádné noční vlaky z Vizovic do Zlína pojedou v následující časy: v pátek ve 2.15, v sobotu a neděli v 1 hodinu a v pondělí v 0.45. Tento spoj jede až do Otrokovic.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!