V Areálu sportovních nadějí už trénují talentovaní mladí sportovci

Brno, 7. července 2022 - Areál sportovních nadějí - nová víceúčelová hala a zrekonstruované venkovní hřiště při Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka. Jihomoravskému kraji, který školu zřizuje, se podařilo dokončit jednu z největších investic ve školství. Areál za 120 milionů korun bude sloužit zejména na přípravu a výkonnostní růst žáků gymnázia.

hejtman areal sportovnich nadeji

Nová, moderní dvoupodlažní sportovní hala slouží pro oddělenou výuku gymnastů a výuku zaměřenou především na atletiku, tělesnou výchovu a všestrannou sportovní přípravu. Nachází se v ní i šatny a kabinety a podélný trakt zastřešené tréninkové běžecké dráhy. Zároveň byly rekonstruovány i přilehlé sportovní plochy tvořené dvousetmetrovým atletickým oválem, jehož součástí je doskočiště pro skok daleký, uvnitř oválu je plocha pro skok vysoký, hod koulí a multifunkční hřiště s umělým i travnatým povrchem. Běžecká dráha byla doplněna o prvky pro běh na 3000 metrů překážek.

„Je to jedna z největších krajských investic ve školství. A talentovaní sportovci si špičkové zázemí zaslouží. Na olympijských hrách soutěžilo 18 absolventů sportovního gymnázia. Věřím, že lepší podmínky k tréninku přinesou další úspěchy,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

„Stavební akce začala v červenci 2020, vlastní hala byla dokončena v prosinci 2021, venkovní prostory letos v květnu. Celkové náklady na vybudování a rekonstrukci areálu dosáhly 120 milionů korun a jsou hrazeny z prostředků Jihomoravského kraje a padesátimilionové dotace od Statutárního města Brna,“ doplnil radní pro oblast investic Vladimír Šmerda.

„Naši studenti dosahují skvělých sportovních výsledků, 25 % z nich jsou reprezentanti České republiky. Moderní hala představuje neskutečné zlepšení podmínek pro sportovní trénink, který žáky připraví, aby obstáli i v mezinárodní konkurenci. Objekt bude využíván pro výuku i trénink s námi spolupracujícími sportovními oddíly,“ vysvětlil ředitel sportovního gymnázia Radek Klimeš.

Zdroj a foto: JMK


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...