8. 7. 2022 08:57 − 2218× − 0

Hankook Drivers Rally Trophy vede Tarabus před Stříteským

Zkušená dvojice „T&T“, tedy Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem, letos zatím beze zbytku naplňuje roli černých koní letošní klasifikace 2WD.

Již téměř osmdesát posádek se účastní letošního ročníku poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY určeného pro jezdce startující na závodních pneumatikách značky HANKOOK. V polovině sezony vede Jaromír Tarabus před Dominikem Stříteským a Kryštofem Zpěvákem.

Zkušená dvojice „T&T“, tedy Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem, letos zatím beze zbytku naplňuje roli černých koní letošní klasifikace 2WD v rámci MČR. Své dosavadní tři starty proměnila ve tři vítězství, když za sebou pokaždé nechala soupeře o několik minut. Díky třem vítězstvím v dostatečně silně obsazené třídě RC4 I vedou i v klasifikaci HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY.

Pouze o dva body zpět jsou Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou na Škodě Fabia R5, kteří si připsali v nabité elitní třídě RC2 mezi vozy Rally2, resp. R5, jedno stříbro a dva bronzy. O další dva body zpět je další mladý talent Kryštof Zpěvák na Fordu Fiesta Rally4, kterého naviguje Pavel Fuksa a zatím získali v MČR dvě vítězství a jedno třetí místo ve třídě RC4 II.

Na čtvrtém místě průběžného pořadí se nachází první z posádek Opel Adam Cupu Jakub Jančík – Jan Jurčík, kteří zvítězili ve třídě RN7 v obou zatím odjetých podnicích Rallysprint série. Za nimi jsou na pátém místě Dominik Jakeš – Vítězslav Baďura s dalším cupovým Adamem, kteří obsadili ve třídě RN7 v obou případech druhé místo. O pátou příčku se dělí s bratry Adamem a Romanem Čepelovými pilotujícími ojedinělý vůz Ford Puma, kteří zatím pokaždé zvítězili ve třídě RN10. Vzhledem k dosavadnímu vývoji sezony a obsazenosti jednotlivých tříd se dá očekávat, že právě mezi touto šesticí posádek se bude rozhodovat o vítězích letošní HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY.

Na sedmém místě jsou s dalším Opelem Adam Tomáš Arnošt – Jakub Kunst, kteří brali ve třídě RN7 dvě třetí místa. S odstupem tří bodů následují na osmém místě druzí zástupci třídy RC4 I Jiří Rybák – Jan Houšť na Renaultu Clio Rally4, kterým se podařilo po havárii na úvodní Valašské Rally pravidelně bodovat na Šumavě, v Českém Krumlově i v Hustopečích. Jsou vklíněni mezi tři Opely Adam, když o devátou příčku se dělí další dva jezdci Adam Cupu, a to Dominik Šulc a Michal Kolář. Do první desítky průběžného pořadí poháru se tak aktuálně vešlo hned pět cupových Adamů.

O jedenáctou příčku se dělí Antonín Řehák na Fordu Fiesta R1 a Petr Jurečka na klasickém Subaru Impreza 555, který je zároveň aktuálně nejúspěšnějším účastníkem poháru z početných řad jezdců z MČR historických automobilů.

Na třináctém místě se nachází tradiční účastník poháru ostřílený Karel Trněný s Fordem Fiesta R5, který na pneu HANKOOK spoléhá již dlouhou dobu a účastní se jak MČR, tak Poháru P2+ a Mistrovství Slovenska. V první polovině roku jej však potkalo několik technických závad. Stejný počet bodů mají i bratři Petr a Martin Hejhalovi s historickou Škodou 130 LR, kteří si letos zatím připsali jediný, ale za to vítězný start v Českém Krumlově, kde opanovali v MČR-HA početnou kategorii 4.

Do první dvacítky poháru se aktuálně vejde ještě loni celkově čtvrtý Pavel Malaník na Favoritu, kterého však přibrzdila havárie na Rallye Plzeň. A dále také další účastník Adam Cupu Radim Orava a pětice Jan Šimánko, Oldřich Kovařík jun., Josef Sázavský, Jiří Pohlídal jun. a Slovák Patrik Magyar. Zde ovšem více napoví další průběh sezony a také obsazenost jednotlivých tříd, která je v hodnocení poháru tradičně bodově zohledněna.

O zhodnocení dosavadního průběhu sezony jsme požádali Martina Kamiše, zástupce promotéra poháru a dodavatele závodních pneumatik HANKOOK: „Myslím, že výsledky Dominika Stříteského i Jaromíra Tarabuse mluví za vše a jsou jasným důkazem konkurenceschopnosti našich pneumatik i na špičce startovního pole. Kromě toho existují i třídy, v rámci kterých jezdci na našich pneu dominují napříč celu výsledkovou listinou. Můžeme jmenovat hojně obsazovanou třídu RN10 nebo také početnou třídu RN7. V tu letos naprosto ovládají cupové Opely Adam, jejichž seriál se jede i letos výhradně na našich pneumatikách.“

Závěrem Martin Kamiš dodává: „Všem posádkám přejeme do druhé poloviny sezony mnoho úspěchů. Pokud někdo naskočí do sezony až později nebo plánuje nově vyzkoušet naše pneumatiky, tak přihlášku i další podrobné informace o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2022, stejně jako nabídku závodních pneumatik HANKOOK, naleznete stále zde. Po vyplnění přihlášky je zde možné objednat pneumatiky za zvýhodněných podmínek. Rádi se s Vámi uvidíme též osobně ve stanu HANKOOK Motorsport v servisních zónách na všech soutěžích MČR v rally, Rallysprint série i MSR v rally, kde pro naše zákazníky poskytujeme bezplatný pneuservis a poradenství v průběhu všech soutěží.“

V HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2022 se tradičně soupeří o hodnotné ceny, které i v letošním roce mohou dosáhnout celkové hodnoty až 125.000,- Kč. Věcnými cenami pro vítěze jsou špičkové závodní pneumatiky HANKOOK:

1. místo – 8ks pneumatik HANKOOK
2. místo – 4ks pneumatik HANKOOK
3. místo – 2ks pneumatik HANKOOK

Připomeňme, že i letos se v poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY na dálku utkávají jezdci sedmi níže vyjmenovaných šampionátů:

Mistrovství ČR v rally, Rallysprint série/Pohár 2+, MČR v rally historických automobilů, Rallysprint série historických automobilů, Majstrovstvá Slovenska v rally, Majstrovstvá Slovenska v rally historických automobilov a Slovenský Rally Pohár.

Pokud je posádka přihlášena do poháru v rámci více šampionátů, do celkového hodnocení HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2022 se jí započítává to mistrovství či série, ve kterém nasbírá nejvíce bodů.

Průběžné pořadí HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2022 (k 1. 7. 2022):

1. Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát, Peugeot 208 Rally4, RC4 I, MČR, 27 b.
2. Dominik Stříteský – Jiří Hovorka, Škoda Fabia R5, RC2, MČR, 25 b.
3. Kryštof Zpěvák – Pavel Fuksa, Ford Fiesta Rally4, RC4 II, MČR, 23 b.
4. Jakub Jančík – Jan Jurčík, Opel Adam Cup, RN7, RSS, 20 b.
5.-6. Dominik Jakeš – Vítězslav Baďura, Opel Adam Cup, RN7, RSS, 18. b
5.-6. Adam Čepela – Roman Čepela, Ford Puma, RN10, RSS, 18 b.
7. Tomáš Arnošt – Jakub Kunst, Opel Adam Cup, RN7, RSS, 16 b.
8. Jiří Rybák – Jan Houšť, Renault Clio Rally4, RC4 I, MČR, 13 b.
9.-10. Dominik Šulc – Ondřej Picka, Opel Adam Cup, RN7, RSS, 12 b.
9.-10. Michal Kolář – Jiří Gerych, Opel Adam Cup, RN7, RSS, 12 b.
11.-12. Antonín Řehák – Nancy Janásková, Ford Fiesta R1, RN6, RSS, 11 b.
11.-12. Petr Jurečka – Pavel Jurečka, Subaru Impreza 555, kat. 5, MČR-HA, 11 b.
13.-14. Karel Trněný – Václav Pritzl, Ford Fiesta R5, P2+, P2+, 10 b.
13.-14. Petr Hejhal – Martin Hejhal, Škoda 130 LR, kat. 4, MČR-HA, 10 b.
15-21. Radim Orava – Michal Poch, Opel Adam Cup, RN7, RSS, 9 b.
15-21. Pavel Malaník – Josef Sedlář, Škoda Favorit 136 L, RN10, RSS, 9 b.
15-21. Jan Šimánko – Tomáš Kretík, Škoda 130 LR, kat. 4, MČR-HA, 9 b.
15-21. Oldřich Kovařík jun. – Marek Kapic, Škoda Favorit 136 L, kat. 4, MČR-HA, 9 b.
15-21. Josef Sázavský – Lukáš Jílek, Lada VAZ 2103, kat. 2, MČR-HA, 9 b.
15-21. Jiří Pohlídal jun – Jan Kubala, Peugeot 208 R2, tř. 6, MSR, 9 b.
15-21. Patrik Magyar – Adriána Marinecová, Seat Ibiza, RP3, SRP, 9 b.

Pozn.: V případě rovnosti bodů rozhoduje v konečném pořadí poháru počet dokončených soutěží a dále nejlepší umístění v absolutním pořadí daného šampionátu v dané sezoně.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!