Jonáš Bartoš
9. července 2022 • 10:45

Zjevení proti Plzni, Kagawa školil obranu. Horváthův vzkaz v japonštině

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Belgický St. Truiden, devátý celek uplynulé sezony Jupiler League, v pátek solidně provětral plzeňskou skvadru a českého mistra zdolal ve druhé přípravě v rakouském Westendorfu 3:1. Výhře šéfoval drobný středopolař, který na hřišti okamžitě upoutal. Šindži Kagawa, někdejší hvězda Borussie Dortmund či Manchesteru United, ve žlutomodrých barvách zkouší nakopnout kariéru a proti Viktorii ukázal, jak se pracuje s balonem. „Děkuji za užitečnou lekci,“ připsal ke společné fotce v japonštině asistent západočeské družiny Pavel Horváth, který v Japonsku strávil dva roky aktivní kariéry.



St. Truiden má zástupce z Japonska ve vedení klubu i v realizačním týmu, také proto angažuje hráče ze své země. Proti Plzni nastoupili pod alpskými kopci tři hráči v poli a brankář. Vyčníval Šindži Kagawa, který svůj tým dirigoval z pozice ofenzivního středového záložníka.

„Měli jsme trošku problém ve středu hřiště, zkušený Kagawa naše díry využíval. Hlavně on udával ráz hry soupeře,“ uznal po prohře 1:3 plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth . „Nastupoval také za Manchester United a na trávníku to bylo vidět, o něm se ani nemusíme bavit,“ dodal stoper Filip Kaša.

Kagawa byl na krásně střiženém trávníku v rakouském Westendorfu k neudržení. Nabízel se do kombinace, rozdával balony, plzeňské defenzivě dělal problémy pohybem a rychlostí. „Běhám tady jako z**d,“ zanadával si reprezentační záložník Lukáš Kalvach během první půle, kdy Plzeň třikrát inkasovala a japonská hvězda měla na gólech velký podíl.

K ideálnímu výkonu Kagawovi scházela jen branka. Gólový zápis odmítl v samotném závěru, kdy si vzal penaltu, ale vysoko přestřelil. Horváth si po utkání s tvořivým záložníkem udělal fotku a na sociálních sítích ji doplnil popiskem v japonštině. „Děkuji ti za užitečnou lekci,“ napsal Bílkův asistent.  

Na Kagawu běžný fotbalový fanoušek možná už dávno zapomněl. Nejlepší léta prožil před deseti lety v Dortmundu, kde jako klíčová postava týmu pomohl ke dvěma ligovým titulům po sobě.

Za dvanáct milionů liber (360 milionů korun) poté odešel do Manchesteru United, kde ale velká očekávání nenaplnil a po dvou letech se vrátil do Borussie. Na nejlepší sezony nenavázal a strmě padal v kariéře.

Kagawa prošel tureckým Besiktasem, španělskou druholigovou Zaragozou a naposledy strávil dvě sezony v PAOKu, kde se potkal i s českým útočníkem Michaelem Krmenčíkem . Také vinou zdravotních problémů odehrál za řecký klub pouze šest zápasů a letos v lednu se stěhoval do Belgie.

„Přišel jsem s ohromnou chutí klubu pomoct k dosažení vytyčených cílů. Chci přispět svými zkušenostmi a stylem fotbalu,“ vzkázal fanouškům Truidenu po svém příchodu.

Japonské vedení klubu si od 33letého polaře jistě hodně slibuje. A proti Plzni Kagawa předvedl, že stále dokáže na hřišti solidní věci.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud