9. července 2022 • 18:47

Přípravy: první prohra Sparty i Baníku, Horejš v Jablonci zatím bez výhry

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty na soustředění v Rakousku po výhře 2:0 nad Rijekou zaznamenali první prohru pod trenérem Brianem Priskem. Jeho svěřenci podlehli domácímu Wolfsbergeru 0:1, když v závěru první půle inkasoval Vojtěch Vorel po neuhlídaném centru ze standardní situace. Slovácko pak v sobotu porazilo druholigový Vyškov 2:0 a zvítězilo i v pátém utkání letní přípravy. Ostrava podlehla Žilině 1:3 a s novým trenérem Pavlem Vrbou utrpěla první porážku. Jablonec pod vedením kouče Davida Horejše ani podruhé nestačil na soupeře z nižší soutěže a s Varnsdorfem prohrál 1:2. Sobotní program přípravných duelů zakončily výhry Bohemians a Sigmy Olomouc, Zbrojovka Brno remizovala 0:0 se Sturmem Graz.



Dánský kouč Brian Priske poslal na hřiště od úvodní minuty omlazenou sestavu, kterou vedl s kapitánskou páskou 19letý stoper Patrik Vydra. V brance pak naskočil Vojtěch Vorel, který ve 44. minutě inkasoval jedinou branku utkání. Kerschbaumer ze standardní situace nacentroval do šestnáctky, Leitgeb se odpoutal od Vindheima a hlavou překonal 26letého gólmana.

Do druhého poločasu naskočili gólman Milan Heča, obránce Martin Vitík a záložník Michal Sáček. Osm změn pak realizační tým Sparty udělal až po hodině hry, kdy se do hry dostaly i posily Jan Mejdr, Lukáš Sadílek nebo Jan Kuchta.

V nervózním závěru ovšem Letenští na vyrovnání nedosáhli a nenavázali na předchozí výhry nad druholigovými soupeři Duklou (2:1) a Opavou (3:0) a chorvatskou Rijekou (2:0).

Na závěr rakouského soustředění ve středu vyzvou maďarský tým Paksi. Novou soutěžní sezonu Sparta odstartuje 21. července doma úvodním soubojem 2. předkola Evropské konferenční ligy proti norskému Vikingu Stavanger.

Góly

Domácí: 44. Leitgeb

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bonmann – Gugganig (60. Ločošvili), Verastchnig, Kerschbaumer, Piesinger, Roche (60. Novak), Taferner (75. Boakye), Jasić (83. Giorbeldize), Leitgeb, Schifferl, Baribo (60. Vizinger).

Hosté: Vorel (46. Heča) – Vindheim (60. Højer), Vydra (60. Zelený), Večerka (46. Vitík), Horák (60. Mejdr) – Souček (60. Sadílek), Fortelný (46. Sáček) – Ryneš (60. Pešek), Karabec (60. Daněk), Minčev (60. Wiesner) – Juliš (60. Kuchta).

Karty

Domácí: Gugganig, Lochoshvili

Hosté: Kuchta, Zelený

Rozhodčí

Stadion

Lavanttal-Arena, Wolfsberg

Střelci Slovácka a prohra Baníku

Slovácko rozhodlo o výhře nad Vyškovem až ve druhém poločase. Krátce po jeho začátku otevřela skóre irácká posila Duskí. V 68. minutě zvýšil Kozák, další letní akvizice účastníka kvalifikace Evropské ligy.

Baník v Havířově prohrával se Žilinou od 10. minuty. Obránce Šehič vyrovnal premiérovým gólem po příchodu z Karviné, ale Gidi ještě do pauzy vrátil soupeři vedení. Po pauze ghanský záložník přidal pojistku, poté co střelou přímo z rohu překvapil brankáře Letáčka. Ostravské mužstvo v úvodu přišlo o stopera Lischku, který si poranil zadní stehenní sval. Slezané ve středu vyzvou skotského mistra Celtic Glasgow.

„V prvním poločase jsme zaslouženě prohrávali, protože Žilina byla rychlejší, přesnější. K některým věcem jsme jí pomohli svými chybami. Ve druhém poločase už byl zápas vyrovnanější, možná jsme měli míč víc pod kontrolou. Ale Žilina zaslouženě vyhrála,“ řekl pro klubovou televizi Vrba.

„Samozřejmě dostat gól z rohu je také chyba. To ve fotbale bývá. Možná lepší, že jsme ho dostali teď. Aspoň doufám, že se z toho ponaučíme a příště se to nebude opakovat,“ přidal bývalý kouč Žiliny.

Góly

Domácí: 26. Šehić

Hosté: 10. Kaprálik, 38. Gidi, 65. Gidi

Sestavy

Domácí: 1. poločas: Laštůvka (C) – Sanneh, Frydrych, Lischka (7. Pojezný), Fleišman – Klíma, Takács, Kuzmanovič, Kaloč, Šehić – Almási.
2. poločas: Letáček – Ndefe, Pokorný, Pojezný, Fleišman (61. Chlumecký) – P. Jaroň, Takács, Tetour, Budínský, Buchta – Tijani.

Hosté: Belko – Rusnák (75. Trabalík), Leitner, Nemčík, Bari (71. Ilko) – Myslovič, Kopas (C), Gidi (71. Sluka) – Kaprálik (65. Addo), Ďuriš, Galčík (84. Owusu).

Karty

Domácí: Ndefe

Hosté: Gidi, Sluka

Rozhodčí

Stadion

Havířov

Návštěva

900 diváků

Horejš zatím bez výhry

Jablonec začal přípravu porážkou 1:2 se Žižkovem, který v minulé sezoně sestoupil do třetí ligy. Severočeši stejný výsledek uhráli doma také s druholigovým Varnsdorfem. První branku za Jablonec vstřelil z penalty Šulc, jenž by měl na Střelnici hostovat z Plzně.

„Spokojený jsem s tím, kolik šancí jsme si dneska vytvořili, protože to bylo na tři zápasy. Nespokojený jsem s tím, jak jsme s těmi situacemi naložili. Obrovsky nespokojený jsem s tím, jak jsme reagovali směrem dozadu. Na nás byly dva nakoplé míče, dvakrát to propadne a dostaneme z toho dva nesmyslné góly,“ uvedl Horejš. „Mrzí nás, že jsme prohráli druhý zápas. Dneska to bylo z naší strany o hodně lepší. Měli jsme hodně brankových příležitostí,“ dodal jablonecký trenér.

Góly

Domácí: 61. Šulc

Hosté: 22. Tanko, 86. Rudnyckyj

Sestavy

Domácí:
1. poločas: Hanuš – Surzyn, Martinec, Hübschman, Polidar – Pleštil, Šulc, Považanec, Houska, Jovovič – Sejk

2. poločas: A. Richter – Haitl, Štěpánek, Kubista, Krob – Smejkal, Šulc, Houska, Kadlec, Ritter – Silný

Hosté:
1. poločas: Vaňák – M. Richter, Kouřil, Kubista, Žilák – Dordič, Žák, Samko, Kříž, Radosta – Tanko

2. poločas: Šerák – Ludvíček, Zbrožek, Lubaki, Žilák – Schön, Bláha, Solomon, Ondráček, Sodiq – Rudnyckyj

Karty

Hosté: Lubaki

Rozhodčí

Stadion

Vrkoslavice

Přestřelka v Budějovicích

Stoprocentní bilanci v přípravě udržel vedle Slovácka i Hradec Králové, sparťanský B-tým zdolal 2:1 díky gólům Prekopa a Vlkanovy. České Budějovice přestřílely dalšího druholigového soupeře Vlašim 6:3. Dvakrát se za Dynamo trefil Zajíc, přesně mířili i Havel, Švec, Krch a Sladký.

Mladá Boleslav zvítězila nad druholigovou Jihlavou 4:1. Dvě branky Středočechů zaznamenal Krobot, za domácí skórovali i Skalák s Dancákem. Liberec porazil polskou Lehnici 3:0 po gólech Ghaliho, Rondiče a Kozáka.

Góly

Domácí: 6. Skalák, 47. Krobot, 61. Krobot, 63. Dancák

Hosté: 60. Křišťál

Sestavy

Domácí: Šeda – Látal (57. Pech), Šimek (46. Coňk), Jahić, Rolinek (46. Vaníček) – Skalák (46. Donát), Dancák, Darmovzal (46. Dufek), Preisler – Škoda (46. Krobot), Stránský (57. Mašek)

Hosté: Soukup – Křišťál, Vedral, Gabriel (83. Vítek), Peřina (62. Svoboda) – Lacko, Piško – Ogiomade (62. Fila), Araujo-Wilson (62. Franěk), Selnar – Zoubele (46. Tall)

Karty

Domácí: Donát

Hosté: Piško

Rozhodčí

Radina – Kubr, Novák

Stadion

Městský stadión Mladá Boleslav

Návštěva

140 diváků

Góly

Domácí: 2. Ghali, 38. Rondič, 90. Kozák

Hosté:

Sestavy

Domácí: Stejskal – Gebre Selassie (60. Purzitidis), Plechatý, Prebsl, Mikula (74. Lehoczki) – Červ (60. Michal), Doumbia (60. Mara) – Matoušek (60. Kozák), Frýdek (60. Varfolomejev), Ghali (60. Višinský) – Rondić (60. Rabušic)

Hosté: Lenarcik (46. Abramowicz) – Matynia (46. Gulen), Aurtenetxe (62. Lahaire), Mijušković (46. Carolina), Gammelby (62. Obieta), Cacciabue (56. Matuszek), Zapolnik (70. García), Chuca (70. Kostka), Dominguez (62. Julio), Kobacki (62. Śliwa), Henriquez

Rozhodčí

Stadion

Stadion U Nisy, Liberec

Obrat Teplic i výhra Zlína

Brněnský nováček nejvyšší soutěže remizoval 0:0 se Štýrským Hradcem. Zbrojovka mohla zakončit soustředění v Rakousku i výhrou, ale Fousek v 76. minutě z penalty nepřekonal brankáře Schützenauera.

Olomouc zvítězila v Gliwicích 2:1, už v první čtvrthodině se o góly Hanáků postarali Vraštil s Chytilem. Uspěli také Bohemians 1905, kteří na úvod rakouského soustředění zdolali St. Pölten 3:1 po trefách Hronka, Hály a Hůlky.

Zlín přehrál Trenčín 2:1. Za "Ševce" se v úvodní půlhodině prosadili Fillo s Fantišem. Pardubice rovněž doma remizovaly 2:2 s rezervou Olomouce, nováčkem druhé nejvyšší soutěže.

Teplice v Německu zdolaly třetiligový Hallescher 2:1. Ve druhém poločase severočeské mužstvo otočilo výsledek zásluhou Kodada a Procházky.

Zlín - Trenčín 2:1 (2:0)
Branky: 11. Fillo, 23. Fantiš - 73. Azango.
Sestava Zlína:
I. poločas: Dostál - Fillo, Simerský (30. Kolář), Procházka, Bartošák - Reiter (30. Dramé), Didiba, Jawo, Bobčík (30. Hrdlička), Vukadinovič - Fantiš.
II. poločas: Šiška - Fillo (60. Cedidla), Kolář, Procházka (60. Simerský), Číž - Reiter, Janetzký, Hrdlička, Jawo (53. Bobčík), Dramé - Chwaszcz. Trenér: Kalivoda.

Góly

Domácí: 11. Tischler, 47. Hlavatý

Hosté: 36. Hadaš, 50. Zlatohlávek

Sestavy

Domácí: Markovič – Halász (63. Svoboda), Míka, Toml (73. Hanč), Helešic (63. Kurka) – Solil – Mareš (46. Sychra), Vacek (63. Chvěja), Hlavatý (73. Lee), Tischler (63. Lupač) – Černý (C) (46. Huf).

Hosté: Trefil (46. Stoppen) – Slavíček, Bednár, Vepřek (C), Galus, Spáčil, Grygar (65. Fabiánek), Zlatohlávek (87. Coufal), Slaměna (76. Fiala), Uriča (71. Grečmal), Hadaš.

Karty

Hosté: Spáčil

Rozhodčí

Orel – Poživil, Matoušek

Stadion

Stadion Pod Vinicí, Pardubice

Návštěva

350 diváků

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud