Martin Hašek
9. července 2022 • 21:05

Trable talentované veslařky: Češka si rozřízla nohu při oslavě ve Vltavě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LUCERNU | Nešťastná nehoda přibrzdila nadějnou veslařku Annu Šantrůčkovou. Po nedávných Primátorkách si při vítězné oslavě ve Vltavě nepříjemně rozřízla nohu. Někdejší juniorská mistryně světa pak dostala i covid a místo odjezdu na prestižní regatu do Lucernu tak zůstala doma.



Je to tradice, která se dodržuje. Za vítězství na Primátorkách je odměnou koupel ve Vltavě. Anna Šantrůčková seděla před měsícem ve vítězné osmě společenství Hamru a Blesku a logicky skončila ve vodě. Pak se ale oslava změnila v bolavou nepříjemnost. Je také jedním z důvodů, proč Šantrůčková chybí v Lucernu.

„Anna Šantrůčková sem do Lucernu měla jet. Bohužel si po Primátorkách ve Vltavě rozřízla nohu, když ji tam holky hodily,“ vysvětlil sportovní ředitel veslařského svazu Ondřej Synek.

Šantrůčková spadla do vody jen kousek od břehu, dopadla až na dno, kde si krvavě poranila nohu. Místo oslav tak putovala do nemocnice.

„Měla pauzu a potom měla i covid. Takže jsme se rozhodli, že tady nebude startovat, soustředí se na mistrovství světa do dvaceti tří let, které je za tři týdny ve Varese,“ vysvětlil Synek.

Jednadvacetiletá Šantrůčková patří mezi největší veslařské talenty. Před třemi lety přivezla s Eliškou Podrazilovou stříbrnou medaili z dvojky bez kormidelnice z olympijského festivalu mládeže v Buenos Aires. O rok později pak spolu vyhrály i juniorské mistrovství světa a Evropy.

Podrazilová pak kariéru přerušila poté, co ji přibrzdila nilská horečka, ačkoli se v současnosti snaží o comeback. Šantrůčková se zatím dostala už do seniorské reprezentace. V letošní sezoně jezdí na skifu a sbírá zkušenosti na závodech Světového poháru, v Bělehradě se už dostala do finále B.

A do budoucna patří k zajímavým jménům, na kterých pětinásobný mistr světa Ondřej Synek bude stavět český tým.

Anna Šantrůčková získala bronz z ME do třiadvaceti let
Anna Šantrůčková získala bronz z ME do třiadvaceti let

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud