První etapa Bohemie potvrdila dominanci tria Kopecký, Pech a Mareš.

PO PRVNÍ ETAPĚ VEDE VÁCLAV PECH TĚSNĚ PŘED JANEM KOPECKÝM

První etapa letošního ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav potvrdila dominanci tria Kopecký, Pech a Mareš. Od první sekce budily velký respekt nejen náročné rychlostní zkoušky, ale také těžké mraky, které hrozily dešťovými přeháňkami. Ty také nakonec přišly. Sice krátké, ale poměrně intenzivní.

Schylovalo se tedy nejen k atraktivním soubojům, ale také k pneumatikové loterii.

 

Obligátní duel mezi Janem Kopeckým a Václavem Pechem se naplno rozhořel už od prvního testu dnešního dne, který ale nevyhrál nikdo z uvedené dvojice. Městská se stala kořistí skvěle jedoucího Simona Wagnera z Rakouska. Pak ale začala ta pravá přetahovaná o každou desetinu. Tři vítězství zaznamenal Jan Kopecký a stejný počet nejrychlejších časů si připsal Václav Pech.

Do předposlední erzety vedl s náskokem necelých 4 sekund Kopecký, v závěrečném druhém průjezdu Radostínem zvítězil Pech, který přenocuje na provizorním prvním místě, s náskokem 0,7 sekundy.

 

„Nás příjemně překvapuje, že jsme po tolika letech stále schopni jet na každém závodě takhle vyrovnaně s Honzou. Zítra začínáme od nuly, půjdeme se na to vyspat a uvidíme, co nám přichystá počasí. Těšíme se, ale předesílám, že bych to nerad někde přehnal, protože se jede totální doraz.

Dneska jsme šli do rizika, ono se nedá říci, že bych do něj zítra nešel. Můžu sice tvrdit, že nechci, ale jak se odstartuje, pojedeme zase naplno,“ svěřil se v cíli první etapy Václav Pech. 

 

„Dopolední sekce byla celá na suchu, mnohem náročnější bylo predikovat počasí a vybrat ideální pneumatiky do druhé části, protože dešťové přeháňky přešly i přes rychlostní zkoušky. Podle fotek, které jsme měli k dispozici, to bylo poměrně hodně mokré, ale netušili jsme, jak rychle bude trať osychat. Převážná část byla nakonec suchá, něco jsme ztratili na Radostíně, ale zatím to nic neznamená. Zítra se uvidí,“ popsal své dojmy Jan Kopecký.

 

„V tuhle chvíli taháme za delší konec provazu, nejsme úplně tam, kde jsme chtěli být. Dvacet sekund je docela znatelná ztráta, obzvlášť v tempu, které se jede. Na druhou stranu do konce závodu je ještě daleko a určitě neházíme flintu do žita.

S druhými průjezdy jsem mnohem spokojenější, nebylo to nahoru a dolů jako dopoledne a také časy byly podstatně lepší. Uvidíme zítra,“ okomentoval své tažení první etapou průběžně třetí Filip Mareš.

 

„První polovina dnešní etapy nám úplně nesedla, nedařilo se mi dostat do rozumného tempa. Ani zatáčky jsem netrefoval přesně, takže jsme se trochu trápili. Ve druhé sekci jsme si spravili chuť, šlo mně to o poznání lépe.

Svezli jsme se pěkně, chvilkama se i trochu báli, ale Peugeot naštěstí všechno pobral. Zatím vedeme v cupu i ve dvoukolkách, takže se těšíme na zítřek,“ doplnil lídr dvoukolek Jaromír Tarabus.

 

Závěrečná etapa přivede posádky zpět do okolí Mladé Boleslavi, kde je čeká šest rychlostních zkoušek. Maximum informací naleznete na našem webu v sekci LIVE.

 

 

Sledujte nás na: www.rallybohemia.cz

@rallybohemia / @ecoEnergyRallyBohemia / #rallybohemia