Obměna brankoviště i bratr lídra. Tohle je TOP 5 posil Sparty

Foto: hcsparta.cz

10. července 2022, 13:55

Josef Prášek

Udržení Davida Tomáška či Erika Thorella je pro Spartu nesmírně klíčové. Vicemistr, který čeká na titul od roku 2007, obměnil celé brankoviště, navíc do obrany přišel zkušený reprezentant. Přivedou Pražané ještě další nové tváře?

Jakub Kovář (G, 33 let)

Minulá sezona: ZSC Lions, Švýcarsko (14 zápasů, 93,2 % a 2,15 G/Z, v play off 15 zápasů, 93,8 %)

Bratr Jana Kováře se vrátil do Česka po deseti letech. Držitel dvou bronzů z mistrovství světa zažil povedený závěr minulé sezony v barvách Curychu. S klubem došel až do finále, v celém play off byl jasnou jedničkou, ale titul mu těsně unikl. Ve Švýcarsku o něj byl zájem, ale Kovář se chtěl vrátit do Česka a dal přednost rodině. V Tipsport extralize bude jeden z nejzkušenějších gólmanů.

Josef Kořenář (G, 24 let)

Minulá sezona: Tucson Roadrunners, AHL (22 zápasů, 85,5 % a 4,46 G/Z) Arizona, NHL (2 zápasy, 91,4 % a 2,56 G/Z)

Kovář to nebude mít lehké, však na jeho post přišel brankář, který odchytal 12 utkání v NHL. Navíc ve 24 letech stále může pomýšlet na velkou kariéru. Kořenář by jen sedět na střídačce neměl. Souboj o jedničku může být velmi vyrovnaný...

Jakub Krejčík (O, 31 let)

Minulá sezona: Dinamo Minsk, KHL (26 zápasů, 0+6)

Největší posila do zadních řad. Jakub Krejčík má bohaté zkušenosti ze Švédska, Finska, KHL i reprezentace... Je sice odchovancem Slavie, ale posílil rivala. Ve Spartě by měl patřit k tahounům zadních řad. Pikantní pro něj budou také zápasy proti Kometě, se kterou má dva tituly. Mimochodem v roce 2017 se na ledě Sparty porval.

Gustav Thorell (Ú, 32 let)

Minulá sezona: Plzeň (53 zápasů, 8+16)

Bratři si zahrají spolu. Gustav Thorell také v minulém roce zamířil do Česka, v Plzni sice nebyl tak dominantní jako jeho mladší brácha Erik ve Spartě, ale i tak patřil k lepším hráčům. Posune své výkony ještě výše?

Ostap Safin (Ú, 23 let)

Minulá sezona: Bakersfield Condors, AHL (27 zápasů, 2+3)

Vybrat pátou největší posilu bylo těžké. Sparta zatím přivedla sedm nových jmen, další posily ještě možná přijdou. Nakonec padla volba na Safina, který posledních pět let hrál v zámořských soutěžích. Útočník, který byl draftovaný Edmontonem v roce 2017, do NHL neprorazil. V Praze nebude mít nic jistého a svoje místo si bude muset vybojovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz