InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Real Top Praha zahrál pro devítiletého Péťu. Branické EURO opět vyneslo statisíce!

BRANICE – Zase se to povedlo! Také třetí ročník Branického EURA vyšel na výbornou. Letos začal netradičně už v pátek letním kinem, kdy na promítání filmu Vyšehrad dorazilo kolem dvou stovek diváků. Hlavní program pak proběhl v sobotu 9. července a zase vynese výraznou pomoc na podporu devítiletého Péti z Doubravky u Chrášťan, který trpí dětskou mozkovou obrnou. Akci dorazila podpořit i rodina Novákových ze Sepekova. Právě pro malou Nellinku, která bojuje se závažným metabolickým onemocněním (Leigh syndrom) a boří prognózy lékařů, se hrál loni druhý ročník. Celkový výtěžek z letošního Branického EURA bude znám až v průběhu týdne, až se sečtou veškeré částky z dražby dresů (99 tisíc korun), výnos ze zápasu týmu osobností Real Topu Praha (50 tisíc), zapečetěných kasiček na místě i transparentního účtu. Už nyní je ale zřejmé, že by k malému Péťovi mělo putoval minimálně kolem 200 tisíc korun!

Hlavním bodem celého Branického EURA bylo charitativní utkání mezi týmem osobností ze společenského, kulturního i sportovního života Real Top Praha proti Platan týmu. Tento očekávaný zápas, během kterého bylo hřiště doslova obsypáno stovkami fanoušků, rozdělil turnaj v malé kopané mezi dopoledními základními skupinami a odpoledními boji o umístění. Za tým osobností Real Top Praha nastoupili třeba Jaromír Bosák, Petr Švancara, Robert Záruba, Petr Vondráček, David Suchařípa nebo nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller, naopak kvůli nemoci chyběl původně oznámený Jakub Štáfek alias Lavi. Proti výběru osobností se postavil stejně jako loni tým generálního partnera Platanu, který skládal Dominik Horák a šlo převážně o fotbalisty hrající okresní či krajské soutěže z milevského regionu.

Real Top Praha – Platan tým 9:4 (2:2). Branky vítězů: Tvaroh, Sochor po 2, Vondráček, Suchařípa, V. Záruba, Ployhar, Švancara.
Sestava Real Topu Praha: Jaroslav Bellada – David Suchařípa, Michal Hamršmíd, Jan Rajnoch, Robert Záruba, Viktor Záruba (syn), Karel Tvaroh, Michal Sochor, Jiří Ployhar, Petr Vondráček, Jan Koller, Jaromír Bosák.

Gól i s mikrofonem
Loni Platan tým výrazně prohrál, a proto se pro letošek dost omladil. Že by to tentokrát mohlo vyjít, ukázal hned na začátku svým gólem Josef Fara – 1:0. Tým osobností však záhy vyrovnal. V první dvacetiminutovce každý chvilku tahal pilku a stav byl 2:2. Také do druhé poloviny vstoupili lépe vyzyvatelé z Platanu, opět se prosadil hráč Božetic, tentokrát Pavel Stejskal – 3:2. To ale bylo na dlouhou dobu všechno – bleskově vyrovnal bývalý hráč Sparty Karel Tvaroh a následně poslal Real Top do vedení po přihrávce od Kollera herec Jiří Ployhar alias trenér Žloutek z filmu Vyšehrad. Z gólu měl obrovskou radost a nasměroval svůj tým k drtivému závěru.

Následně Platan přestal stačit a další góly Real Topu na sebe nenechaly čekal, trefili se postupně Sochor, Suchařípa, Vondráček, Švancara a opět Tvaroh – 9:3. Jako velký bavič se opět ukázal Petr Švancara, který společně s Luďkem Zelenkou, stejně jako loni, celé Branické EURO moderovali a epizodní role sehráli i v tomto utkání. Švancara vystřídal do hřiště i s mikrofonem, po pár sekundách dal gól, hned si ho okomentoval, sundal dres, pod kterým měl argentinský dres svého idola Diega Maradony, a šel zase střídat. V tu dobu už byl Jan Koller v bráně a předvedl několik výborných zákroků, ale čisté konto neudržel. Překonal ho a na konečných 4:9 korigoval Jan Marvan. Na závěrečnou penaltu se do hry podíval i druhý moderátor, ale Luděk Zelenka napálil míč jen do břevna Fučíkovy svatyně a odmítl tak „desítku". To byla tečka za vrcholem celého dne. Po zápase se hráči týmu osobností ve VIP prostoru dlouho podepisovali a fotili se zájemci o památku na velký branický den.

Turnaj vyhrál FC Jen Tak
Samotný turnaj v malé kopané, který už se na této obrovské akci dostává trochu do pozadí pozornosti, pak ovládl tým FC Jen Tak, za který hráli fotbalisté od Písku, z velké části hájící barvy Hradiště v I. B třídě. Ti byli druzí ve své Žluté skupině a následně porazili ve čtvrtfinále Borovanský kořeny 4:1 (Zeman 2, Filaus, Řezáč – Rakovan), v semifinále pořadatelský tým Famózní 4:3 (Zeman, Hřebejk, Třeštík, vlastní – Carda, Stejskal, Petr) a ve finále Náhodné kolemjdoucí 2:1 (Zeman 2 – Pařízek).

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Matěj Volf z Náhodných kolemjdoucích, brankářem David Štefan z vítězného družstva FC Jen Tak a nejvíce branek nasázel Daniel Petřík z týmu Papírově nejsilnější, který byl ve Žluté skupině poslední čtvrtý, ale následně vyhrál „turnaj útěchy" ve spodní části pavouka. Výraznou měrou se pod to tedy podepsal Daniel Petřík, který je nejvýraznější posilou fotbalistů Milevska. Naopak jedinou nepříjemností turnaje byla zlomená ruka Tomáše Hnídka ze stejného týmu Papírově nejsilnější, z čehož určitě nebudou mít radost v Katovicích, kde hraje divizi. Během odpoledne zkrápěl trávník vytrvalý déšť, přesto zůstala většina lidí jak na vrchol turnaje, tak následně i na after párty. Celkem se do turnaje zapojilo 16 týmů rozdělených do čtyř základních skupin po čtyřech, pak následovaly vyřazovací boje pro úspěšné i neúspěšné.

Jen dražba vynesla desetitisíce
Večer proběhla dražba dresů s originálními podpisy slavných sportovců. Nejvíce vynesl hokejový brankář Pavel Francouz (28 tisíc), který byl oznámen jako velký tahák a překvapení až den před samotným Eurem. Dále se pak vydražili Tomáš Souček za West Ham (18), Adam Hložek za Spartu (13), Patrik Schick za Leverkusen (12), Juraj Kucka za Watford (10), Mesut Özil za Fenerbahce (8), Ondřej Lingr za Slavii (7) a Filip Novák za Fenerbahce (3). Jen z dresů tedy k Péťovi poputuje 99 tisíc korun!

Další zajímavosti přineseme ve středečních Milevských novinách. Těšit se můžete třeba na rozhovor s bývalým reprezentantem Janem Rajnochem nebo s Karlem Tvarohem, bývalým fotbalistou Sparty, který se nyní chystá na novou kariéru po kariéře. O čem je řeč? Čtěte středeční tisk a dozvíte se víc!

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Slávek 

    Reagovat

     

    Naprostý souhlas. Do Branic jezdíme moc rádi. Sportovci, hasiči a další obětavci tady táhnou za jeden provaz. A to je dobře.

    Vloženo 12.7.2022 12:07:20

  • Jirka 

    Reagovat

     

    Prostě nádhera! Skvělá charitativní akce pro Péťu, výborná organizace turnaje a nezapomenutelná atmosféra. Velký dík finalistům za obětavost v závěrečném utkání v lijáku!

    Vloženo 10.7.2022 17:59:39

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace