10. července 2022 • 20:47

Čeští softbalisté suverénně ovládli evropský šampionát do 23 let

Autor: huj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla zcela jednoznačná jízda. Čeští softbalisté převálcovali soupeře na evropském šampionátu do 23 let, který se konal v Sezimově Ústí. Ve finále si poradili s Dánskem 16:1 už po třetí směně. Na turnaji dali celkem 111 bodů a předvedli 76 úspěšných odpalů. „Do mistrovství jsme vstupovali v roli největšího favorita, kterou jsme potvrdili. Hodnotit sezonu budeme až v říjnu, kdy budeme hrát mistrovství světa,“ hodnotil Dušan Šnelly, hlavní trenér českého týmu.



Ve finále proti Dánsku se čeští softbalisté rozpálili už v první směně. V ní předvedl George Harris gradslam, tedy odpal za plot při plně obsazených metách. Homerun odpálil také Adam Luňák a Jan Hlaváč a Češi v první směně vedli 13:0. Poté utkání přerušil déšť.

Ve druhé směně domácí hráči nevybojovali žádný bod, zato Dánové si doběhli pro jediný. Utkání skončilo symbolicky homerunem od Adama Buchnera, který stáhl klíčové tři body a čeští softbalisté mohli slavit zlaté medaile z evropského šampionátu do 23 let. „Dostal jsem klasický nadhoz do středu, což nešlo odmítnout a potrestal jsem ho. Těší mě, že jsme tak dominantní na pálce,“ dodal Buchner.

Češi se prezentovali skvělou hrou na pálce. Na turnaji dali 76 hitů, z toho neskutečných 27 bylo za plot. Pět homerunů předvedl Harris z Locos Břeclav. Nejvíce úspěšných odpalů měl Jan Hlaváč, který jich dal 12. Výborně se prezentovali také čeští nadhazovači, kteří rozdali celkem 52 strikeoutů a povolili pouze 3 body. Zásluhu na tom má nejvíce Adam a Vojtěch Buchnerovi a Matěj Macas

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud