Jičín opraví křižovatku i povrch ve sběrném dvoře

regiony

V Jičíně se opraví křižovatka pod poliklinikou i povrch ve sběrném dvoře a připravuje se výstavba haly pro techniku střediska městské zeleně.

Jičín opraví křižovatku i povrch ve sběrném dvoře
Jičín
11. července 2022 - 08:00

Rada města schválila cenovou nabídku od společnosti M – Silnice a.s. na položení živičných vrstev na křižovatce ulic Jungmannova a Denisova a v areálu technických služeb v ulici Textilní. Náklady jsou ve výši 711 189,60 Kč včetně DPH. Na opravě povrchů se spolu s firmou budou podílet Technické služby města Jičína. RM také schválila cenovou nabídku na zpracování projektové dokumentace pro vybudovány haly v areálu technických služeb, jež bude určena pro techniku střediska městské zeleně. Zpracuje ji Ing. Vladimír Říha za 258 335 Kč včetně DPH.

Křižovatku ulic Jungmannova a Denisova poškodily v roce 2021 prudké lijáky – voda valící se v kanalizaci nadzvedla vozovku. Krátce poté se křižovatka provizorně upravila, aby byla průjezdná. Vzhledem ke zvlnění vozovky je potřeba provést nový živičný povrch v celé křižovatce. Odstranění stávajících vrstev a případnou sanaci podloží provedou Technické služby města Jičína, položení nového povrchu bude pak na firmě M – Silnice.

Ve sběrném dvoře technických služeb jsou velkoobjemové kontejnery, které stojí na živičném povrchu. Z důvodu nedostatečně únosných konstrukčních vrstev plochy dochází k poškozování. Rada města tedy souhlasila, aby došlo k úpravě konstrukčních vrstev. Práce provedou ve své režii technické služby.

Připravuje se 31.ročník festivalu Jičín – město pohádky


Projektovou dokumentaci na vybudování garáží pro techniku střediska městské zeleně vytvoří Ing. Vladimír Říha. S areálem technických služeb má zkušenosti, protože v minulosti zpracoval dokumentaci na ocelovou halu. S ohledem na znalosti místních podmínek Rada města schválila výjimky ze směrnice o zadávání veřejných zakázek, a to jak proto tohoto projektanta, tak pro výše zmíněnou firmu M – Silnice.

Kralovehradeckenovinky.cz informoval Mgr. Jan Jireš, tiskový mluvčí, MěÚ Jičín.

(jv,kralovehradeckenovinky.cz,foto:arch)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 61%
transparent.gif transparent.gif
Ne 20%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif