Moje sladké tajemství

S kurzem líčení z vás bude modelka

Namalujte se jako hollywoodská hvězda, stačí se učit od profesionálů.

Pokud se ráda líčíte, ale nejste v této oblasti úplně pevná v kramflecích, vyzkoušejte kurz líčení. Uvidíte, že poznáte grify opravdových profíků a budete za hvězdu.

Coco Chanel jednou řekla: „Neexistují ošklivé ženy, jsou jen takové, které své krásy neumějí využívat.“ Mnoho dam se rádo zkrášluje za použití make-upu a dalších líčidel. Ovšem! Až 70 % žen přiznalo, že vlastně vůbec nevědí, jak si vybrat vhodnou barvu make-upu nebo jak se správně nalíčit na ten či onen večírek.

Proto už v dnešní době existují kurzy líčení, které jsou vedeny pod profesionálním dohledem make-up artistů, již vám se vším poradí od A do Z. Mezi tyto kouzelníky přes líčení patří i Petra Balčíková, která popsala, jak kurz probíhá u ní a proč jej vyzkoušet.

V čem dělají ženy chyby?

Jednou ze zásadních chyb je již zmiňovaná nevhodná volba podkladového make-upu, jeho tónu nebo způsobu nanášení. Dále také nevhodná kombinace barev očních stínů a rtěnky. Moc vysoké, široké nebo úzké obočí, které vám změní výraz a tvar obličeje.

Křivě nalíčená ústa na nevhodném podkladu, nelibě namixované oční stíny, fleky na zdravíčkách a mnoho dalších. Těchto chyb se dá jednoduše vyvarovat, pokud víte, jak na to. A právě kvůli těmto viditelným nepříjemnostem je fajn vyzkoušet kurz sebelíčení.

Jestliže ovšem máte důležitou událost, na které chcete mít bezchybný make-up, pak neváhejte a zavolejte si profesionála. Je to z toho důvodu, že můžete udělat chybu a nedokážete se na sebe podívat nezávislýma očima.

Názor zkušeného odborníka vám může doslova otevřít oči a jeho práce vyzdvihnout vaši krásu až do nebe. ,,Vždy ženám říkám, že například svatební fotografie si budou prohlížet celý život,“ říká s úsměvem Balčíková.

Je kurz vhodný právě pro vás?

Kurz je určen pro všechny ženy, které chtějí být vkusně nalíčené na jakoukoli příležitost. Také jistě potěší ty, které mají rády různá líčidla a chtějí se naučit je co nejefektivněji používat. Mnoho žen se velmi rádo líčí, ale často dělají při líčení zbytečné chyby.

Výsledný efekt je někdy spíš ke škodě než k užitku. „Na kurzu ženy naučím, jak nejefektivněji využít své vlastní krásy a podpořit ji vhodnou volbou a aplikací líčidel,“ vysvětluje Balčíková.

Jak probíhá a jak dlouho trvá?

Existují různé typy kurzů. Balčíková má na své klientky čas, její kurz trvá 6 hodin. Většinou se jedná o lekce 1 : 1, ale pokud máte kamarádku, která by se rovněž chtěla naučit líčit jako profík, můžete přijít ve dvou.

„Ženy si přinesou svůj vlastní arzenál líčidel a já dodám mnoho jiných různých produktů ze své praxe. Společně je vyhodnotíme, otestujeme a založíme seznam na nákup dalších, které se nám v průběhu kurzu osvědčí,“ upřesňuje Petra.

Dopoledne si vyzkoušíte základní make-up, poté zkusíte namalovat dva různé druhy líčení. Domů pak budete odcházet krásně nalíčené.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden