Modernizace kina: opraveno je schodiště i vstup pro handicapované

TISKOVÁ ZPRÁVA
Modernizace kina pokračuje.
 

 
 
Vyškov, 5. července 2022 – Rekonstrukcí hlavního sálu modernizace vyškovského kina neskončila. Nyní přišlo na řadu vstupní schodiště, jehož součástí je i nová rampa pro vozíčkáře. Bezbariérový vstup až do sálu zajistí také nový výtah. V druhé půlce roku se počítá i s dalším vylepšením diváckého zážitku, tentokrát prostřednictvím nového digitálního projektoru.

Nemá sice vliv na požitek z filmů, ale utváří první dojem při vstupu do historické budovy, kde kino sídlí. Vstupní schodiště z roku 1994 bylo už v havarijním stavu. „Povrch schodů včetně dlažby byl uvolněný a dlažba odpadávala. Dle posudku revizního technika skončila i životnost rampy pro vozíčkáře,“ vysvětlil ředitel Městského kulturního střediska Luboš Kadlec, proč bylo nutné přistoupit k rekonstrukci. Ta mohla přijít na řadu až po dokončení opravy sálu, aby při stavebních pracích v patře nedošlo k poškození nových schodů.

S ohledem na historický ráz budovy se podoba schodiště výrazněji nezměnila. Je opatřeno kamennou dlažbou s protiskluzovým povrchem odolávající vnějším povětrnostním podmínkám. Během června dělníci také nainstalovali novou plošinu pro vozíčkáře a dokončili instalaci výtahu. Renovaci schodiště provedla firma DOBEŠ-STAVBY, s. r. o., za 400 tisíc korun. Zajištění bezbariérovosti v podobě plošiny a výtahu vyšlo na bezmála milion korun.

Ve druhé půlce roku se počítá s další investicí v rámci redigitalizace. „Plánujeme vyměnit 12 let starou projekční techniku za novou. Diváci se mohou těšit na kvalitní obraz v rozlišení 4K oproti současnému 2K. Užijí si především zářivější barvy a také plynulejší pohyb obrazu patrný zejména v akčních scénách,“ přiblížil plánovanou změnu Kadlec.

O nákupu projektoru rozhodli radní v červnu, technologie stojí bezmála 3 miliony korun. Redigitalizaci zajistí firma Cine - servis s. r. o.

Modernizace kina pokračuje.
 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 5.7.2022 / 5.7.2022

Počet návštěv: 391
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém