bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kane ani Malkin nenachází řeč se svými kluby, oba míří na trh. Malkin k Ovečkinovi?

12. července 2022, 11:00

Jiří Lacina

Ještě před pár měsíci byl rád, že vůbec dostal šanci, teď si diktuje. Evander Kane držel půl roku vedle Connora McDavida průměr skoro bod na zápas, dal 13 branek v 15 utkáních play off, a nyní by se rád vrátil do NHL plnohodnotným kontraktem.

Nemusí to ale být v Edmontonu, který mu podal pomocnou ruku, když jej odkopli v San Jose. Představy obou stran o výši smlouvy se natolik rozcházejí, že si Kane podle všeho počká na otevření trhu s volnými hráči, odkud, jak doufá, přijde lukrativnější nabídka.

Kane dokázal rozházet za život desítky miliónů a dokonce vyhlašoval osobní bankrot. Nyní údajně doufá v nějakých 40-50 miliónů dolarů. Ve třiceti letech věří v sedmiletou smlouvu na 5,7 – 7 miliónů ročně. Ken Holland, který sice má nějaké místo pod stropem, ale podepsat musí hromadu hráčů, prý nabízel 4,5 mil. na čtyři roky. To je sebevědomému útočníkovi málo.

Malkin k Ovečkinovi?

Ještě zajímavější je kauza kolem Jevgenije Malkina (na snímku). Pokud velké osobnosti kabiny Oilers chtějí Kanea zpátky, nejinak je tomu v Pittsburghu, kde má Sidney Crosby se svým ruským dvojčetem historicky skvělé vztahy a opět se prý za kamaráda přimlouval.

Bohužel ani tady nespějí jednání ke zdárnému konci. Přestože Ron Hextall sliboval fanouškům smlouvy pro Letanga a Malkina do otevření trhu s volnými hráči, prvního podepsaného má, druhého nikoli. „Tvrdíme od začátku, že ho chceme zpátky a silně věříme, že on chce taky zpět. Budeme na tom dál pracovat a snad se dohodneme,“ řekl před pár dny Hextall.

Malkin strávil v Pittsburghu šestnáct sezón a vyhrál tři Stanley Cupy. Ve 36 letech poptává čtyřletou smlouvu, klub údajně nabízí tři roky. Potíž je v jeho zdraví. Plnou sezónu odehrál jen dvakrát na začátku kariéry. V posledních letech vynechával skutečně masivní porce zápasů a pár let před čtyřicítkou určitě nelze očekávat obrat k lepšímu.

Rus ovšem pro postoj klubu nejeví pochopení. Byť vypadá jako flegmatický medvěd, Malkinovo ego není malé. Jeho bývalý spoluhráč nedávno v jednom podcastu vzpomínal, jak Malkin po zápase, kde udělal 0+5, vzteky rozštípal v kabině hokejku, protože nedal gól.

V textovkách si nyní údajně spoluhráčům stěžoval, „oni mě snad ani nechtějí“; zvědavci si všimli, že se odhlásil coby sledující Instagramu Penguins. Podle insidera Darrena Dregera z TSN a nyní už i pittsburghského tisku odmítl nabídku Pens a ve středu chce zkusit trh s volnými hráči.

Je docela možné, že jde o poslední formu nátlaku a obě strany si nakonec plácnou. Anebo taky ne. Malkin je pořád atraktivní jméno. Budí prý třeba pozornost Detroitu. Na sociálních sítích se také opakovaně objevily spekulace, že zájem by mohl mít Washington, kde hraje Malkinův kamarád z reprezentace Alexandr Ovečkin. 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.