Čeští florbalisté podle trenéra doplatili na Světových hrách na nezkušenost, čeká je boj o bronz

Čeští florbalisté budou na Světových hrách v americkém Birminghamu bojovat o bronz, v semifinále totiž nestačili na Švédsko. O prohře 1:6 rozhodly tři inkasované branky už v první třetině utkání.

Birmingham (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté (ilustrační foto)

Čeští florbalisté (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

„Pocítili jsme sílu Švédů, ale byly to zbytečné chyby, góly jsme dostat nemuseli. Byly to spíše taktické chyby než individuální,“ smutnil kapitán florbalové reprezentace Ondřej Němeček po semifinálové prohře se Švédskem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy z českého florbalového týmu po prohře v semifinále Světových her

„Nezvládli jsme vstup do utkání, tam nám zápas utekl. Potom se to začalo postupně zlepšovat, ale už bylo pozdě,“ řekl Němeček.

Už po první třetině Češi prohrávali 0:3 a podle reprezentačního trenéra Jaroslava Berky zápas rozhodl hned úvodní gól.

„Vstupy do utkání tady máme solidní, ale potřebujeme vydržet a vstřelit gól jako první. V těchto top zápasech jsme zatím vždy dostali první gól, soupeř potom může hrát chytře. Měli jsme z toho vytěžit víc. Měli jsme tlak i proti Finům a branka z toho nebyla, musíme být lepší v každém detailu,“ shrnul trenér Berka.

Stejně jako před pěti lety v polské Vratislavi tak čeští florbalisté budou na Světových hrách znovu bojovat o bronz.

„Je to trošku daň za nezkušenost, vzhledem ke kádru, který tady máme. Hrajeme solidně, kontrolujeme hru, uděláme dvě chyby a prohráváme 0:2. Najednou přestanou věci fungovat a těžko se nám do toho dostává. Soupeři na této úrovni jsou velice kvalitní a za stavu 0:2 už se hraje těžko,“ myslí si Berka.

O premiérovou medaili pro český florbal bude národní tým usilovat v 17.00 proti Lotyšsku. V následném finále se pak utkají Švédsko a Finsko. 

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme