Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vrah ubil handicapovanou seniorku krumpáčem a stavebními kameny. Od soudu vyfasoval téměř 20 let za mřížemi!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: pma - 
12. července 2022
13:00

Před rokem došlo v obci Libochovice k brutální vraždě bezbranné seniorky. Tu měl na svědomí čtyřiatřicetiletý Petr Sláma. Ženu zabil v době, kdy u ní v domě pobýval a vypomáhal. Byl ovšem drogově závislý, a když ji chtěl osudné noci oloupit, seniorka ho spatřila a pohrozila, že vše řekne policii. Sláma seniorku chladnokrevně ubil krumpáčem a stavebními kameny. Po roce ve vazbě si od Ústeckého krajského soudu odnesl pravomocný verdikt. Vrah za mřížemi stráví 19,5 roku.

Když si k sobě před více než rokem postarší hendikepovaná žena z Libochovic vzala na pomoc Petra Slámu (34), netušila, že se právě seznámila s vlastním vrahem. Sláma seniorce přes den vypomáhal s pracemi na domě, na které stará paní již nestačila. Jenže netušila, že její „pomocník“ je zároveň drogově závislý a chce jí vykrást úspory. O to se osudné noci Sláma skutečně pokusil, jenže nečekal, že ženu vzbudí. Ta mu pohrozila, že jestli okamžitě nepřestane, sdělí vše policii. Tím si však nad sebou podepsala ortel smrti. Muž jí chladnokrevně ubil stavebními kameny a krumpáčem.

Po vraždě se do domu vrátil a kradl dál

„Napadl poškozenou zvlášť surovým způsobem, aby nebylo odhaleno, že se k ní vloupal,“ popsal pro Denik.cz státní zástupce Vladimír Jan s tím, že na to se nabalily další trestné činy.

Podle Deníku seniorce Sláma odcizil dvě kreditní karty a vydal se na cestu po blízkých větších městech, kde z bankomatů vybíral a utratil přes 55 tisíc korun. Následující den se měl pachatel do domu s mrtvou seniorkou vrátit, aby si našel pin k odcizeným kartám a ukradl ženě další cenné osobní věci. Následně byl Sláma dopaden v Teplicích, kde se pohyboval v červeném voze značky Renault, který taktéž odcizil své oběti.

Za další čin by hrozilo doživotí

Po zadržení vrah s vyšetřovateli spolupracoval a nakonec uzavřel s žalobcem dohodu o vině a trestu. Soudce Martin Majchrák vrahovi připomněl, že když nebude „sekat latinu“, mohl zůstat ve vězení i po zbytek života. „Spáchání jakéhokoli zločinu v budoucnu by vedlo k zpřísnění ukládaného trestu. A v případě zvlášť závažného zločinu vraždy by pravděpodobně musel být ukládán výjimečný trest,“ prohlásil Majchrák.

Ústecký krajský soud v pondělí vynesl verdikt. Muž si za mřížemi odpyká 19,5 roku a umístěn bude do Věznice Stráž pod Ralskem za doprovodné a předchozí, méně závažné delikty. Verdikt soudu je pravomocný.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání