- Reklama -

Netflix brzy uvede svůj nejdražší film Grey Man. Ryan Gosling slibuje akční jízdu

Hollywoodské hvězdy Ryan Gosling a Chris Evans si spolu už brzy zabojují v akčním filmu Netflixu o pátrání po jednom z nejsmrtonosnějších zabijáků na světě.

- Reklama -

Snímek Grey Man by měl být největší filmovou událostí léta na Netflixu. Už jen proto, že jde o vůbec nejdražší film, do jehož produkce se společnost pustila. Rozpočet tohohle akčního thrilleru se totiž vyšplhal až na 200 milionů dolarů.

Aby také ne! Scénář a režii mají na svědomí bratři Russoovi, kteří stojí za marvelovským hitem Avengers: Endgame. V hlavní roli se objeví hvězda oscarového filmu La La Land Ryan Gosling, jenž hraje agenta CIA Courta Gentryho. To je člen přísně tajného programu Sierra, který byl vytržen z vězení, aby se stal jedním z nejschopnějších zabijáků agentury s krycím jménem Sierra Six.

Six – nebo-li Šestka – je také známý jako Grey man, protože se před útokem umí schovat všem na očích. Jeho život se však totálně změní, když shodou náhod odhalí řadu temných agenturních tajemství. Rychle se stane terčem CIA. Six zjistí, že ho pronásledují jeho bývalí kolegové, protože šéf CIA Lloyd Hansen (Evans) vypsal na jeho hlavu obrovskou odměnu a vyslal na něj flotilu mezinárodních zabijáků, aby ho popravili.

Grey Man láká i hvězdou Bridgertonových

„Na téhle postavě se mi líbilo, že chce něco, co chce většina z nás, a to být prostě svobodný,“ řekl Gosling webu empireonline.com. „Jeho cíle nejsou peněžní, nejde mu o poklad ani o pomstu. Chce jen mít právo sedět na gauči a sledovat Netflix jako my ostatní.“

- Reklama -

To ale s Hansenem v podání Evanse za zády nebude nijak snadné. Jak prozrazuje synopse děje, psychotický Hansen vydržel u CIA necelých šest měsíců, než ho propuštili za nepovolené mučení. Když se ho tedy šéf CIA Denny Carmichael (hvězda Bridgertonových Regé-Jean Page) rozhodně najmout, aby Sixe ulovil, po této šanci skočí.

Záporácký Kapitán Amerika

Pro Chrise Evanse tak půjde o roli zcela opačného charakteru, než jsme u něj zvyklí. Místo přehnaně pozitivního Kapitána Ameriky totiž bude hrát záporáka. „Je to vážně daleko od toho, co dělal jako Kapitán Amerika,“ komentoval to se smíchem režisér Joe Russo pro collider.com. „Připomíná nám to Henryho Fondu ve filmu Tenkrát na Západě, kde si vzal na paškál pověst Američana a ohrozil ji tím, že hrál v podstatě vraha dětí. Evans tu dělá totéž: Hraje krutého psychopata. Velmi zábavně, velmi sarkasticky, ale ve filmu dělá spoustu hrozných věcí. To je riskantní.“

Pro Evanse byla šance spojit se znovu s bratry Russoovými, s nimiž pracoval na Avengers: Endgame, příležitostí, kterou si nešlo nechat ujít. „Nemám příležitost hrát takové role často,“ vysvětlil. „Myslím, že takhle mě nikdo nevnímá. Ale jako herec toužíte hrát takové věci. Hansen je nejnebezpečnější, když je nejpřátelštější.“

Postavit se zavedeným představám se ostatně kvůli bratrům Russelovým rohodl i vévoda z Bridgertonových, britská hvězda Regé-Jean Page. „V této postavě je spousta stínů a kontrastů, je to něco, co si myslím, že lidé předtím ode mě moc neviděli, což pro mě byla velká zábava,“ řekl Regé-Jean Page webu indiewire.com.

Záběry z Prahy hlávní atrakcí filmu

Film hodlá kromě výjimečných hereckých osobností těžit i z okouzlujících exteriérů, natáčel se totiž takřka po celém světě – v Ázerbájdžánu, Thajsku, Los Angeles a Francii, hlavně ale i u nás v Praze.

„Je to typ filmu, který jsem miloval, když jsem vyrůstal,“ svěřil se Gosling. „Nabízí vám všechny ty nadživotní akční sekvence a kulisy, ale zároveň můžete sledovat všechny ty úžasné postavy.“

Grey Man vyjde na Netflixu už 22. července.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Poskrvněná pověst Vince Vaugna: Při kolegově sporu se postavil na stranu rasismu

Na počátku 21. století patřil Vince Vaughn mezi nejobsazovanější hollywoodské herce, pak ale jeho kariéru nabrala nečekaný směr a rolí mu ubývalo. Jedním z důvodů, proč to tak je, může být i spor jeho černošského kolegy kvůli filmu Trable v ráji, při kterém se Vaughn nezachoval zrovna nejlépe.

Kevin Costner si filmem Vodní svět málem úplně zničil kariéru

Kevin Costner patří už léta mezi uznávané herce, ale v devadesátých letech se neúspěšným filmem téměř připravil o slušně rozjetou kariéru.

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

Ralph Macchio byl na začátku Cobra Kai o pět let starší než mistr Miyagi v původním Karate Kidovi

Výtečný umělec, Noriyuki "Pat" Morita nejvíce proslul svou ikonickou postavu mistra Miyagiho, moudrého a laskavého senseie v kinematografickém skvostu z roku 1984 - snímku Karate Kid.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -