Obhajoba prvenství na Tour se Pogačarovi komplikuje, kvůli covidu přišel o druhého týmového kolegu

Pozitivní test na koronavirus vyřadil z Tour de France už druhého týmového kolegu slovinského lídra závodu Tadeje Pogačara. Covidem se nakazil i novozélandský cyklista George Bennett. Před desátou etapou odstoupil ze stejného důvodu také Australan Luke Durbridge ze stáje BikeExchange-Jayco. Kvůli koronaviru skončila Tour již pro pět jezdců.

Tento článek je více než rok starý.

Morzine (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovinský cyklista Tadej Pogačar

Slovinský cyklista Tadej Pogačar | Foto: Daniel Cole | Zdroj: ČTK / AP

Koncem minulého týdne odstoupili kvůli pozitivním testům Francouzi Guillaume Martin z Cofidisu, Geoffrey Bouchard z AG2R a Nor Vegard Laengen ze stáje SAE Emirates, v jejímž dresu usiluje Pogačar o třetí triumf na Tour v řadě. V neděli se podrobili testům všichni závodníci s negativním výsledkem.

‚Je úplně jedno, jestli jedete ve žlutém.‘ Pogačar by v případě nákazy covidem z Tour raději odstoupil

Číst článek

Testování v pondělním volném dnu však přineslo pozitivní výsledek u Bennetta, 32. muže celkového pořadí, který měl podle týmového lékaře Adriana Rotunna příznaky covidu-19.

Podobně jako Durbridge, který figuroval v průběžném pořadí na 90. místě se ztrátou přes 52 minut na Pogačara.

Loni při dvou nakažených musely stáje z Tour odstoupit, letos organizátoři opatření zmírnili a každý případ ve spolupráci s lékaři a Mezinárodní cyklistickou unií posuzují samostatně. V závodě pokračuje 161 z původních 176 jezdců.

V reakci na případy nákazy v pelotonu organizátoři podle agentury AFP omezí na žádost několika stájí přístup do paddocku, kde se nacházejí týmové autobusy jezdců. Do tohoto prostoru budou moct jen zaměstnanci týmů, pořadatelé a zástupci Mezinárodní cyklistické unie jako členové jury či antidopingoví komisaři. Novináři a hosté jednotlivých týmů už do paddocku nesmí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme