10 věcí, které jste nevěděli o Tatianě Dykové: Vojtěch Dyk ji o ruku žádal třikrát

10 věcí, které jste nevěděli o Tatianě Dykové: Vojtěch Dyk ji o ruku žádal třikrát
Zdroj: Herminapress
Životním partnerem Tatiany Dykové je herec a zpěvák Vojtěch Dyk.Takhle to Tatianě slušelo v roce 2011 na křtu knihy spisovatelky Martiny Formanové.Ve společnosti se herečka několikrát osobně setkala s mistrem Karlem Gottem.13. července herečka slaví 44. narozeniny.+ 18 fotek+ 19 fotek

Herečka Tatiana Dyková, za svobodna Vilhelmová, slaví 13. července 44. narozeniny. Magazín Lifee.cz pro vás připravil 10 zajímavostí, které o herečce nevíte. Tušili jste například, že si některé své role spojuje s konkrétními parfémy? A že v pubertě chodívala s kamarádkou v letních měsících spát na lavičky na pražské Kampě?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 07. 2022 12:00

Herečku Tatianu Dykovou si diváci oblíbili díky filmům, jako je Teorie tygra nebo Tátova Volha. Oba filmy například spojuje její kolegyně, Eliška Balzerová, se kterou Tatianu pojí vřelé přátelské vztahy. Věděli jste, že s filmovou Volhou se herečka na place pořádně natrápila? A proč vlastně odmítá role v komediích a nekonečných seriálech?

Tatiana Dyková a její rodina

Herečka je vdaná za herce a zpěváka Vojtěcha Dyka (36). Tatiana má tři syny, z toho dva se svým předchozím manželem, filmovým producentem Pavlem Čechákem. Aktuálně tak herečka vychovává nejmladšího syna Aloise Dyka (9), a starší syny Františka Čecháka (17) a Cyrila Čecháka (15).

Vojtěch Dyk poklekl třikrát

Dvakrát odmítla žádost Vojtěcha Dyka, svého současného manžela, o svoji ruku. Vyšlo mu to až do třetice všeho dobrého. „Dvakrát mě o ruku požádal a já dvakrát řekla, že uvidíme. To byla ta nejhorší odpověď, snad ještě horší než ne,“ vzpomíná herečka.

Chtěla být baletkou

Narodila se na pražském Žižkově, proto říká, že je sídlištní dítě. Věnovala se zpěvu a v dětství se chtěla stát baletkou.

Touží po holčičce

Herečka prohlásila v rozhovoru pro magazín DNES, že by si ke své partě kluků přála mít ještě holčičku. „Jestli se rozhodneme jít do toho znovu, myslím, že ji mít budeme. Mateřství je pro mě v životě zásadní.“

Naučila se řídit Volhu

Auto z filmu Tátova volha herečka nejprve zavařila, potom se ji ale řídit skutečně naučila: Nakonec jsem v tom vozila celý štáb, i catering," uvedla v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Voní podle svých postav

Role si spojuje s parfémy a přemýšlí, který by se mohl hodit k její aktuální postavě. Třeba si pořídím k té roli i parfém a říkám si, že na tom opravdu budu pracovat. Párkrát jsem měla takový úlet. Je pravda, že jednu takovou roli na jevišti hraju a vždycky se musím navonět. Je to v pražském divadle Viola a divák má představení i s tímto vjemem."

Fotografie přísně kontroluje

Podle ČSFD si Tatiana Dyková nechala do smlouvy k filmu Teroristka zanést odstavec o tom, že chce veškeré fotografie určené k propagaci filmu vidět a odsouhlasit před jejich zveřejněním. „V praxi to znamená, že na akci, při niž se na film přijeli podívat vybraní novináři, bez výjimky museli před opuštěním areálu ukázat herečkám všechny fotky a cokoliv se jim nelíbilo, byli nuceni přímo před nimi smazat," uvádí známý filmový server.

Místo k baru utíká meditovat

Po skončení představení už Tatiana netráví chvíle na baru, ale doma, o samotě, se svíčkou a meditací. „Naučila jsem se meditovat a od té doby to dělám. Dřív jsem například po představení nikdy nedokázala jít hned domů. Protože herec je tak... rozvibrovanej. Takže se potřebuje trošku odpojit. Dáte si dvě dvojky a čekáte, až se zklidníte. A to už teď nedělám," říká v rozhovoru pro Lidovky.cz.

Přespávala na Kampě

Na pražské Kampě hraje Tatiana představení o Medě Mládkové. Jak přiznala magazínu Reportér, právě na Kampě končily některé divoké večírky z doby její pokročilé puberty. Právě tam jsem v létě chodívala dospávat po mejdanech. Byly to ty noci, kdy jsem já jakože spala u kamarádky, kamarádka zase u mě, takže když nás ve čtyři ráno vykopli z klubu Roxy, ještě jsme nemohly domů," vzpomíná herečka. „Tehdy jsme zašly přes Karlův most právě na Kampu a natáhly se na lavičky."

Rychlokvašné komedie a seriály odmítá

Ačkoli herečku známe z několika komedií, sama tvrdí, že role v nich nevyhledává nebo dokonce odmítá. Odmítám nabídky rychlokvašných komedií. Nic proti tomu, mají obrovskou návštěvnost, jsou chtěné, ale myslím si, že já takovému typu filmů vůbec neposloužím," tvrdí herečka v rozhovoru pro Český rozhlas Plus a dodává, že ji nelákají ani nekonečné seriály. „Mohla jsem je zatím vždy odmítnout, protože si myslím, že jediný důvod, proč v takových seriálech hrát, jsou peníze."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články