Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2022 13:01:00

Prostě napravte, co je tam špatně. Nic víc

Prostě napravte, co je tam špatně. Nic víc

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 13. července 2022 k zákonu o důchodovém pojištění

 Děkuji za slovo. Já budu samozřejmě reagovat na pana poslance Výborného, když tady krásně zmínil to, že se opraví legislativa, musí do řádného procesu. Ona půlku už vlastně řekla paní poslankyně Ožanová, přede mnou, vaším prostřednictvím.

Ale když už jsme u těch oprav, já jsem bedlivě poslouchala pana ministra a pan ministr řekl, že se tato novela dělá, protože se musí opravit to, co se vlastně udělalo špatně v pěstounské péči. Řekl opravit. A vlastně poslanci hnutí ANO taky pouze opravují to, co bylo v tom zákoně špatně uděláno, protože to je neaplikovatelné.

Takže on možná pro vás je ten jeho výstup citlivý, protože je to zcela logické. Pan doktor Brázdil dvacet, víc jak dvacet let, třicet let v té Záchranné službě pracuje, takže nezlobte se, ty emoce tam prostě jsou. To je úplně zcela logické. Tak jako já jsem tady včera měla emoce a myslím si, že jsem se hodně držela, hodně jsem se držela u služebního zákona, byť tady paní ministryně války mi řekla, abych si vzala nějaký prášek na uklidnění. Ale v každém případě on to nemyslí ve zlém; prostě napravte to, co je tam špatně. Nic víc. Je to opravdu legislativně technické.

Já jsem tu legislativu dělala a koukala jsem se na to a opravdu je to leg tech. Není to žádný problém. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama