Jazyky a fyzika jinak. Žáci se dočkají moderních učeben

TISKOVÁ ZPRÁVA
Jazyky a fyzika jinak. Žáci se dočkají moderních učeben
 

 
 
Vyškov, 11. července 2022 – Aktivita vedení vyškovských mateřských a základních škol nepolevuje ani o letošních letních měsících. Zejména v průběhu jara ředitelky a ředitelé předkládali množství záměrů k nejrůznějším opravám a vylepšením. Radnice v mnoha případech vyčkává, zda se podaří získat mimorozpočtové peníze. Řadu investic ale tradičně zaplatí rozpočet města a investiční fondy škol.

Mezi největší akce patří druhá etapa obnovy venkovního areálu Základní školy Tyršova za více než 8,5 milionu či rekonstrukce učebny a kabinetu fyziky v Základní škole Letní pole. Bezmála 30 let je stará nejen učebna, ale zestárlo i vybavení a zázemí. S rekonstrukcí pomůže dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Projekt řeší vybavení novými technologiemi, nábytkem, výpočetní i projekční technikou a učebními pomůckami. Investice má víc dodavatelů, o největší část, stavební práce, se postará S.O.K. Group za více než 1,4 milionu korun.

Dodavatele už má třeba i modernizace odborných učeben v Základní škole Morávkova. Jedná se o jazykovou učebnu a cvičnou žákovskou kuchyňku pro výuku pracovní činnosti.

O investici se postarají dva dodavatelé – stavební práce zajistí WAGNER stavební za 1 milion a 235 tisíc korun, nábytek včetně vestavných spotřebičů za 833 tisíc korun pak dodá firma MY DVA holding. „Je znovu nutné připomenout, že škola na investici v loňském roce obdržela dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši téměř 1,9 milionu korun. Příspěvková organizace díky modernizaci zvýší kvalitu výuky odborných předmětů,“ těšilo místostarostku Vyškova Karin Šulcovou.

Zatímco v jiných letech si děti po návratu do mateřinek hned všimly třeba nových herních prvků nebo opravených toalet, ve třech mateřských školách pro ně zůstane letošní investice „schována“. Na pokreslené zdi, co kudy povede, se chystají ve školkách Puškinova, Sochorova a Šikulka. Zrekonstruují totiž elektroinstalaci ve svých budovách.

Až těsně před letními prázdninami se mezi velké investice rozhodnutím radních zařadila rozsáhlá oprava střechy u Základní školy Letní pole. Práce se nicméně rozhodně protáhnou až do podzimu.

Přehled investic
 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 11.7.2022 / 11.7.2022

Počet návštěv: 441
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém