Aféry STANu: Už i jejich volič lomí rukama. „Kreatury. Hrabou pro sebe.“

13.07.2022 19:50 | Ze sítí

Občanský aktivista Tomáš Peszynski se na svém twitterovém účtu rozepsal o hnutí STAN a o tom, jak je zklamán z jeho afér. „STAN je obětí svého volebního úspěchu,“ zmínil. A posteskl si, že v hnutí jsou sice idealisté, ale také řada kreatur, které si do něho přišly nahrabat.

Aféry STANu: Už i jejich volič lomí rukama. „Kreatury. Hrabou pro sebe.“
Foto: Repro Facebook
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí
„Já jsem volil STAN, zakroužkoval jsme 2 Staňáky a 2 Piráty, přišlo mi to fér, nevěda tehdy, že nebylo.. Doufal jsme, že STAN bude seriozní liberální strana pro starší a pokročilé, zatímco Piráti liberální strana pro mladé rebely, a že se budou doplňovat...Jako (poloviční) volič STANu jsem nesmírně zklamán z toho, že takto neuběhne měsíc, aby nevypukla nějaká aféra ve STANu. Bohužel se ukazuje, že měli pravdu ti kritici STANu, kteří říkali, že STAN je nesourodá směsice různých lidí, zejména tedy starostů bez nějaké společné vize nebo ideologie...“ poznamenal Peszynski.

„Tu ideologii nebo vizi se tam STAN snaží naroubovat až ex post a bylo sympatické, že se profiluje jako strana liberální a proevropská... Bohužel aféry STANu dělají proevropskému liberalismu medvědí službu... Tím, že je STAN směsice, tak jsou tam poctiví idealisté mi blízcí, ale jsou tam také různé postavičky a kreatury a lidé, kteří tam nejsou kvůli nějaké myšlence, ale aby si hrabali pod sebe... A bohužel vedení STANu je za to zodpovědné, protože nebylo schopno tuto hrozbu vloženou do DNA STANu identifikovat a včas s ní něco dělat. Je třeba, aby převzalo odpovědnost. Pokud nějaká instituce nebo firma má neustále problémy, kdo jiný je za to zodpovědný, než její management? Já vím, selhání jednotlivců, ale pokud se tato množí, někde je něco špatně," zmínil Peszynski.

STAN je podle jeho slov obětí svého volebního úspěchu. „Malá druhořadá strana se najednou dostala na výsluní velké politiky a její problémy tak nabyly obludných rozměrů. Od voleb žádná strana nemá tolik afér jako STAN, a ta strana vypadá jako nejzkorumpovanější a nejdivnější. I když to nemusí být pravda,“ zakončil Peszynski.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu stalo nesm…