Sportovní střelkyně Lucie Brázdová ovládla v Čchang-wonu Světový pohár ve vzduchovce


Sportovní střelkyně Lucie Brázdová, brzy sedmadvacetiletá studentka Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně, ovládla v jihokorejském Čchang-wonu soutěž Světového poháru ve střelbě z vzduchové pušky. Vybojovala tak svůj první individuální triumf v SP. Ve finále, do kterého postoupila ze čtvrtého  místa v kvalifikaci, porazila rumunskou soupeřku Roxanu Sidiovou 16:8.

Jejím dosavadním nejlepším individuálním výkonem ve světovém poháru bylo 10. místo z dubnového závodu v brazilském Riu de Janeiru. Zde spolu s Jiřím Přívratským ovládla soutěž ve vzduchové pušce mixu dvojic a v malorážce přidali stříbro.

V roce 2019 vybojovala česká závodnice reprezentující klub Olymp Ministerstva vnitra ČR, která se dříve věnovala baletu a gymnastice, zlatou medaili na Letní světové univerziádě v italské Neapoli ve vzduchové pušce. V roce 2016 vybojovala stříbro v malorážce na Akademickém mistrovství světa ve sportovní střelbě v polské Bydgošti, kde byla také součástí zlatého střeleckého týmu žen. Není bez zajímavosti, že  studentka Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně  je teprve třetí českou střelkyní, která zvítězila na SP.  Před Lucií Brázdovou se Světový pohár podařila ovládnout jen dvěma českým sportovním střelkyním. Kateřina Emmons vyhrála celkem čtyřikrát, jedno vítězství si připsala Kateřina Beranová.

(dm, sporty-cz.cz, SportovniListy.cz, foto: FB Czech Shooting News)

Velká pokuta pro český hokej

21.4.2024 09:00:00

V rámci ochrany životního prostředí a dodržování pravidel udržitelnosti byla Asociaci extraligových klubů udělena pokuta ve výši 10 milionů korun. Toto rozhodnutí přišlo po anonymním podnětu a nás...