BK MLADÁ BOLESLAV

Mitch Fillman se rozhodl ukončit hráčskou kariéru

14. 7. 2022
Autor: Klub
M l. B o l. – Dvaatřicetiletý obránce BK Mladá Boleslav Mitchell Fillman na základě osobního rozhodnutí ukončil svou hráčskou kariéru. Dovedly ho k tomu především zdravotní důvody. "Zranění posledních několika sezon si na mém těle začala vybírat svou daň. Bylo to velmi těžké rozhodnutí, ale nakonec převážilo moje zdraví a s tím související nutnost jít dál životem bez hokeje," říká ke svému konci kariéry profesionálního hokejisty sám Fillman.

Mitch Fillman je rodák z kanadského Oakville. Do Evropy přišel v sezoně 2015/2016, kdy ve francouzském Amiens strávil jeden ročník. Následovala cesta do Čech, kde tři roky odehrál za České Budějovice, odkud se v sezoně 2019/2020 přesunul do Mladé Boleslavi, a kde měl nyní nastoupit už do svého v pořadí čtvrtého ročníku v dresu Bruslařů.

"Nebudu lhát, bylo to pro nás trochu překvapení," říká sportovní manažer Bruslařů Václav Nedorost na Fillmanovo rozhodnutí. "Na druhou stranu jsme věděli, že se svým zdravím zápasí, v loňské sezoně odehrál polovinu utkání," popisuje loňskou sezonu, v níž Kanaďan ve službách Středočechů odehrál 26 zápasů. "Jeho volbu respektujeme a děkujeme za všechnu nepochybně nadstandardní práci, kterou v našich barvách odvedl, a přejeme mu především hodně zdraví a štěstí," říká Nedorost.

Mitch Fillman: Bylo to těžké rozhodování. Bruslařům přeji mistrovský titul

Prozradíte, proč jste se rozhodl skončit?

Zranění si začínala vybírat na mém těle daň. Musel jsem začít přemýšlet o životě po hokeji.

Jak těžké bylo tohle rozhodnutí?

Hodně těžké. Když jsem hrál v Budějovicích, měl jsem těžké zranění a pak jsem v minulém ročníku značnou část sezony vynechal. Nakonec jsem prostě musel myslet na své zdraví.

Překvapil jste tím rozhodnutím sportovní vedení klubu?

Vedení jsem nepochybně hodně překvapil. Bylo to pro ně nečekané. Ale ve světle všech těch mých zranění mě nakonec pochopili.

Víte, co teď budete dělat? Chcete zůstat v kontaktu s hokejem, nebo se vydáte jinou cestou?

Ano, vím, co budu dělat. A ne, nemám v plánu zůstat v kontaktu s hokejem. Vedu firmu na obchodní poradenství. Fungujeme už něco málo přes tři roky. V plánu je ji dále rozvíjet.

V České republice jste strávil šest let. Jak se vám v téhle zemi líbilo? A co si z ní odnášíte? Fyzicky nebo emocionálně?

Moc se mi tu líbilo. Je to tady pro mě jako druhý domov. Tady jsem se seznámil se svou ženou a také jsme si tu pořídili dva psy. Jako rodina se vracíme do Kanady, ale vždycky tu budeme mít kořeny a určitě se sem v budoucnu vrátíme.

Jaký nejsilnější zážitek si odtud odnášíte?

Je jich příliš mnoho na to, abych je spočítal. V Budějovicích a Mladé Boleslavi jsem si to užil. Nemohu dostatečně poděkovat vedení v Boleslavi, že mi dalo příležitost zde hrát. Navázal jsem tady řadu přátelství, která mi vydrží celý život. Hrál jsem se skvělými spoluhráči a především boleslavští fanoušci jsou jedni z nejlepších v České republice. Bylo skvělé hrát před nimi, zejména v play off. Zažil jsem tu několik velmi silných let a doufám, že se tým bude nadále zlepšovat a brzy vybojuje i mistrovský titul.