15. července 2022 • 19:45

Přípravy: Baník udolal Kypřany 1:0. Budějovice padly s Unionem Berlín

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

České kluby, které nehrají předkola evropských pohárů, stále ještě ladí formu na vstup do nové sezony. Baník Ostrava během působení v Polsku udolal kyperskou Karmiotissu 1:0. Bohemians zakončili soustředění v Rakousku vítězstvím 2:0 nad Lieferingem. Mladá Boleslav remizovala 1:1 s Varnsdorfem. České Budějovice na triumf nad bundesligovým Augsburgem nenavázaly, s dalším německým soupeřem Unionem Berlín padly 0:1. Nováček FORTUNA:LIGY Brno porazil 1:0 Kroměříž.



Bohemians v Mondsee proti druholigovému rakouskému Lieferingu skórovali v obou poločasech, prosadili se Puškáč a Květ. "Klokani" navázali na triumf nad Újpestí (1:0) a znovu neinkasovali. V Rakousku si poradili i se St. Pöltenem a zatím zvládli všech pět přípravných utkání.

První porážku utrpěly České Budějovice, které ve středu překvapivě zdolaly Augsburg. Dalšímu bundesligovému týmu ale v Neukirchenu podlehly po Seguinově trefě z 37. minuty. Dynamo ještě čeká v Rakousku pondělní duel proti týmu Wieczysta Krakov.

"První poločas byl z naší strany slušný, pak nám nevyšel vstup do toho druhého, kdy jsme kazili rozehrávky a nevyhodnocovali dobře situace. Bylo to mužstvo, které vybojovalo evropské poháry, z toho pohledu nám to spoustu věcí ukázalo," řekl pro klubový web asistent trenéra Jan Baránek. Union obsadil v minulé sezoně páté místo v německé lize a v Evropské konferenční lize narazil i na pražskou Slavii.

Ostrava nastoupila k dalšímu zápasu jen dva dny po utkání proti Celticu u příležitosti oslav 100. výročí založení klubu, kouč Pavel Vrba proto nechal od úvodních minut na lavičce některé opory. Utkání v polských Kielcích rozhodl ve 14. minutě Marek Jaroň, který jako jediný překonal bývalého gólmana Liberce Knoblocha. V sestavě kyperského celku nechyběli ani obránce Tomáš Čelůstka a záložník Josef Hušbauer.

Mladá Boleslav mohla jít do vedení už po čtvrthodině hry, Ladra ale pokutový kop neproměnil. Ve 39. minutě se prosadil až Pech, v nastavení vyrovnal hlavou po rohovém kopu Richter.

Góly

Domácí:

Hosté: 14. M. Jaroň

Sestavy

Domácí: I. poločas: Knobloch – Tzanakakis, Hubočan, Medjimorec, Čelůstka – Kaltsas, Hušbauer, Christou, Yebli, Gradinaru – Coulibaly.
II. poločas: Spoljarić – Avram, De Noiser, Ben Sallam, Andronikou – Economides, Andrish, Podstawski, Martins – El Alúší, Milo.

Hosté: Letáček – Sanneh, Pokorný, Chlumecký, Fulnek – Budínský (71. Almási), Kaloč (58. Tetour) – Buchta, P. Jaroň, M. Jaroň (63. Kuzmanović) – Tijani (58. Smékal)

Karty

Domácí: Tzanakakis, Martins

Hosté: Chlumecký

Rozhodčí

Stadion

Busko-Zdrój (POL)

Návštěva

100 diváků

Góly

Domácí: 39. Pech

Hosté: 90+1. Richter

Sestavy

Domácí: Polaček (46. Šeda) – Pech (61. Látal), Suchý (68. Jahić), Šimek (68. Coňk), Karafiát (61. Fulnek) – Matějovský (61. Samek), Donát (61. Mareček), Dancák (61. Darmovzal), Vaníček (61. Skalák) – Ladra (61. Stránský), Škoda (61. Krobot).

Hosté: Šerák (46. Vaňák) – Ludvíček (46. Richter), Kouřil, Zbrožek (46. Kubista), Radosta – Bláha, Kříž (46. Žák) – Schön (46. Rudnytskyy), Ondráček, Dordič – Tanko (56. Samko).

Rozhodčí

Všetečka – Šimáček, Černoevič

Stadion

Lokotrans Aréna

Návštěva

150 diváků

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud