bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Penguins posilují obranu. Přichází hvězda z Montrealu

17. července 2022, 9:46

David Zlomek

Pořádně aktivní byli včera Tučňáci. Během pár hodin přivedli do obrany hned dvě velká jména. Obě dohody byly bleskem z čistého nebe, na veřejnost totiž dopředu neprosakovaly informace o tom, že by výměny měly přijít. Kromě Jeffa Petryho z Montrealu přichází i nadějný bek Ty Smith z NJ Devils.

Jako první byla oznámena výměna s New Jersey. Nový tým Ondřeje Paláta získal beka Johna Marina výměnou za třetí kolo draftu a Ty Smithe.

Výměna byla překvapující už z toho důvodu, že Penguins s Marinem loni podepsali kontrakt na šest let. Hned po prvním odehraném roce byl však odejit a na jeho místo přišel nadějný Smith, o němž se hovořilo, že má jednou potenciál řídit celou obranu Devils.

O jeho predispozicích hovoří i to, že byl vybrán v prvním kole draftu a že v 114 zápasech, které v NHL odehrál, získal hned 43 bodů. Na dvaadvacetiletého obránce velice slušná čísla.

„Od Tye si toho hodně slibujeme,“ potvrdil generální manažer Penguins Ron Hextall. „Abychom ho získali, vzdali jsme se Johna Marina, tedy velice dobrého hráče. Možná trošku riskujeme, ale máme z toho dobrý pocit.“

Za pár hodin přišla další bomba, tentokrát příchod Jeffa Petryho z Montrealu. O výměně tohoto hráče se hovořilo už snad rok, nyní k tomu konečně došlo. Kromě něj do Pittsburghu přišel Ryan Poehling, na druhou stranu se stěhoval výběr ve čtvrtém kole draftu a obránce Mike Matheson. 

„Když chcete něco dobrého získat, musíte se něčeho dobrého vzdát. Matheson je dobrý hráč, ale cítili jsme, že Jeff k nám v tuhle chvíli sedí o něco víc. Je to hráč velkého kalibru,“ dodal Hextall.

Obrana Penguins tak zaznamenala celkem velký průvan, v novém ročníku bude hned z půlky zbrusu nová. Kromě Petryho a Smithe se do základní sestavy určitě vleze i další posila Jan Rutta. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.