Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2022 6:37:00

Za inflaci nemůže Putin, ale ČNB a politici

Za inflaci nemůže Putin, ale ČNB a politici

Komentář na facebookovém profilu k ekonomické krizi.

 Ekonom Josef Šíma v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedl, že za inflaci nemůže Putin, ale ČNB a politici.

Na otázku novináře, zda do plánů vlády zasáhla ruská operace na Ukrajině, ekonom odpověděl, že určitě ano, ale spousta problémů s ruskou operací vůbec nesouvisí.

„To, že máme neudržitelný penzijní systém, není Putinova vina. To, že se ve školách učí jak za císaře, nesouvisí s vysokou cenou benzinu. Je prostě spousta oblastí, které je třeba odpolitizovat, umožnit v nich fungování tržní disciplíny a odpovědnosti,“ míní Šíma.

„Dnes je pryč doba jen mírně inflační koruny a jen mírně nevyrovnaných veřejných financí. A nemůže za to Putin, ale čeští centrální bankéři a čeští politici. Inflace rozvrací ekonomiku, vláda místo reforem zvažuje znárodňování a profesionální populisté se už těší, až vyhrají příští volby,“ uvádí dál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama