Tragické dětství Shirley Temple: Nutili ji sedět ve zvukotěsné kabince a na bloku ledu

Dětská hvězda Shirley Temple: V Hollywoodu musela čelit násilí i obtěžování, její peníze rozflákal otec
Zdroj: Wikimedia Commons/Harris & Ewing, photographer, Public domain
Shirley Temple patřila mezi největší dětské hvězdy Hollywoodu. Proto také čelila různým fámám.Prý ve skutečnosti nebyla dítě. A kvůli tomu jí měli upilovat zuby. Do zjištění pravdy se vložil samotný Vatikán.Jindy zase jedna žena usilovala Shirley Temple o život. Prý její dceři ukradla duši.Když se Shirley Temple podařilo vymanit z osidel Hollywoodu, čekalo ji několikaleté manželství s alkoholikem Johnem Agarem. + 3 fotky+ 4 fotky

Dětská hvězda Shirley Temple byla miláčkem Hollywoodu. Její život ale nebyl tak dokonalý, jak si mnozí lidé mysleli. Tisíce dětí snily o takové kariéře, jakou měla Shirley. Dostávala milionové šeky a točila jeden kasovní trhák za druhým. To však bylo vykoupeno velkým utrpením.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 07. 2022 14:00

V zákulisí byl život Shirley Temple tragický. Na natáčení zažívala hrozné věci, které by nemělo zakusit žádné dítě. Čemu všemu musela čelit?

Krutý trest pro Shirley Temple

V roce 1932 si Shirley zahrála v sérii krátkých filmů s názvem Baby Burlesks. Obsah jednotlivých dílů byl poměrně kontroverzní. Shirley hrála exotickou tanečnici, kterou pozorovaly děti v plenkách hrající si na rádoby dospělé osoby. Jak už to ale bývá, s dětmi je někdy potíž. Štáb pro ty neposlušné vymyslel tvrdý trest.

Každé zlobivé dítě bylo zavřeno do zvukotěsné kabinky bez oken a ponecháno v úplné tmě. Tam byly nucené sedět na bloku ledu. Temple tuto nedobrovolnou izolaci absolvovala hned několikrát. Později se vyjádřila, že ji to nepoškodilo psychicky, ale spíše naučilo tomu, že čas jsou peníze. Okolí ji totiž i tak bralo – jako stroj na vydělávání peněz.

Když jednou dostala ušní infekci, museli jí propíchnout ušní bubínek. Producenta to ale nezajímalo, místo toho jí vyhrožoval, že jestli další den nepřijde na natáčení, vyhodí ji. Kromě toho musela také čelit obtěžování. Při první návštěvě studií MGM se před ní odhalil jeden producent. Když jí bylo 17, snažil se ji zase napadnout další muž. Honil ji po své kanceláři. Milí k ní nebyli ani fanoušci. Častokrát ji tahali za vlasy, aby zjistili, zda nemá na hlavě paruku.

Shirley Temple přišla o své těžce vydělané peníze

Vydělávala víc než většina úspěšných dospělých lidí. Jenomže jí z toho zbylo jen pramálo. Když začínala, platilo jí studio 250 dolarů týdně. Matka jí z toho nechala pouhých dvacet dolarů jako kapesné. V roce 1936 dostala za film padesát tisíc, což v současnosti odpovídá jednomu milionu dolarů.

Její otec George se pasoval na managera. Špatně hospodařil a utrácel také sám na sebe. Shirley měla ve dvaadvaceti letech pouhých 44 000 dolarů. Přesto ke svému otci nikdy nepocítila ani náznak záště.

Dva manželé Shirley Temple

Přestože se Shirley nakonec dokázala od Hollywoodu odtrhnout, nenašla štěstí ani v dospělosti. V roce 1945 se provdala za Johna Agara, herce, který byl těžký alkoholik. Vydrželi spolu jen pět let. Během toho se jim narodila dcera Linda Susan Agar. Po rozvodu se Shirley vdala za Charlese Aldena Blacka, jenž si jí konečně vážil. Zůstala s ním až do jeho smrti v roce 2005. Měli dvě děti, Lori a Charlese. Shirley Temple zemřela v 10. února 2014 ve věku 85 let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Shirley Temple

Thethings.com: Why Shirley Temple’s Life Was So Tragic Behind The Scenes

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články