Celebrity

19. července 2022 05:30

David Laštovka

Jiří Zahajský čekal dítě s Moučkovou. Vzal si její kamarádku, otcem se nikdy nestal

Znamenitý herec s charismatickým hlasem Jiří Zahajský (†68) vytvořil desítky nezapomenutelných filmových i seriálových rolí. Od jeho smrti právě uplynulo 15 let. Zemřel jako bezdětný, otcem se přitom stát mohl. Jaký byl v soukromí a které slavné ženy patřily mezi jeho osudové?

První velkou láskou Jiřího Zahajského byla o jedenáct let starší televizní hlasatelka Kamila Moučková (†92). Zatímco on do vztahu vstupoval jako bezdětný a svobodný mládenec, Kamila už za sebou měla dva rozvody a k tomu tři děti. Žádný problém to ale nebyl, velmi si spolu rozuměli a milovali se. V roce 1968 spolu dokonce čekali miminko, Moučková se však nakonec rozhodla, že si ho nechá vzít.

„Tenkrát to pro mě bylo tak strašně náročné. Měla jsem pocit, že si to nemůžu dovolit. Jirka se ale zachoval fantasticky. Řekla jsem mu to a ptala jsem se, co s tím, když mám už tři děti. A on řekl, že je to věc ženské. Že samozřejmě chlap, když miluje ženskou, s ní chce mít dítě, ale že snad není všem dnům konec,“ vzpomínala Kamila Moučková v pořadu Příběhy slavných. Svého rozhodnutí litovala do konce života. Dítěte už se nedočkali, Zahajský se otcem nikdy nestal.

K oltáři ho dovedla až Jana Brejchová

Zahajský s Moučkovou prožil jednatřicet let, konec byl ovšem velmi trpký. Herec ji opustil kvůli jejich společné blízké kamarádce Janě Brejchové (82). Ani jednomu z nich to Moučková do smrti neodpustila. „Jirku jsem strašně milovala. Když odešel k Janě, byla to pro mě největší rána v životě. Byla to dvojitá rána – od kamarádky a od mého milovaného člověka,“ svěřila se v pořadu Moučková.

Zahajský byl však s Brejchovou šťastný. Pět let poté, co si spolu začali, si ji vzal za manželku a zůstal s ní až do své smrti. „Svatbu jsem nakonec udělala jen kvůli Jirkovi. Dodnes mě mrzí, že jsme se s Jirkou vzali až po smrti jeho maminky. Ta měla velikou radost, že je Jirka se mnou, a moc si naši svatbu přála, protože Jirka byl celý život svobodný. Občas jsem v životě něco důležitého prošvihla. Tohle je jedna z těch věcí,“ prozradila Jana Brejchová v knize, kterou o ni napsala její dcera Tereza Brodská (54).

Co Tereza Brodská prozradila o knize věnované mamince Janě Brejchové?

Do hospody na vodky chodil už po ránu

Zahajský měl rád společnost a s oblibou holdoval alkoholu. Obyvatelé obce Konrádov na Kokořínsku, kde měl chalupu, na něj vzpomínají s láskou. Jak se před lety svěřil deníku Blesk majitel tamní restaurace, herec k nim pravidelně chodíval už po ránu, postavil si před sebe malé pivo a k tomu si dával jeden panák vodky za druhým.

Životosprávu prý nezměnil ani poté, co onemocněl rakovinou prostaty, která se mu nakonec stala osudnou. „Chodil k nám do poslední chvíle, i když už byl celý pohublý. Ale to malé pivko si vždycky dal,“ poznamenal majitel hospody. Jiří Zahajský zemřel 19. července 2007, bylo mu 68 let.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.