Kometa představila nového asistenta trenéra

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

19. července 2022, 12:10

Marek Hedbávný

Realizační tým Komety těsně před nástupem do závěrečné fáze letní přípravy doplní zkušený Jiří Otoupalík. Společně s Jiřím Horáčkem budou asistovat hlavnímu trenérovi Martinu Pešoutovi.

Otoupalík v minulé sezoně vedl brněnské béčko ve 2. lize, po jediném ročníku ale Kometa tento projekt ukončila a prodala licenci. Třiašedesátiletý kouč se proto nyní přesouvá na střídačku áčka.

„Měli jsme v plánu realizační tým rozšířit. Jsem rád, že jsme se domluvili na spolupráci s Jirkou Otoupalíkem, který má ke Kometě vztah," líčí šéf brněnského klubu Libor Zábranský.

„Jako bývalý hráč nasbíral ve své kariéře bohaté zkušenosti, coby trenér navíc dlouhodobě působil v zahraničí,“ připomíná Zábranský někdejší Otoupalíkovy štace v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

V Česku trénoval prvoligové Rosice a později Třebíč, fanoušci si ho mohou pamatovat také z Břeclavi, Blanska či Šumperka. Ještě coby aktivní hráč platil v 80. letech za jednu z nejvýraznějších postav československé ligy, většinu kariéry strávil právě v Kometě.

„Má ke Kometě vztah a coby trenér dlouhodobě působil v zahraničí.“

V brněnském klubu se angažoval i coby trenér, nejenže loni koučoval jeho béčko, v minulosti vedl také juniory a zároveň dělal šéftrenéra tamějšího tréninkového střediska mládeže.

„Jsem rád, že se realizační tým podařilo doplnit o zkušeného trenéra, který zná výborně brněnské prostředí," hlásí na stránkách Komety její hlavní kouč Martin Pešout. „Těším se na naši vzájemnou spolupráci.“

Realizační tým HC Kometa Brno

Hlavní trenér: Martin Pešout.
Asistenti trenéra: Jiří Horáček, Jiří Otoupalík.
Trenér brankářů: Jan Švaříček.
Kondiční trenér: Martin Iterský
Videokoučové: Jiří Horáček, Štěpán Kučera.
Vedoucí mužstva: Ota Železný.
Fyzioterapeuti a fyzioterapeutka: Lukáš Katzer, Dana Vincourová, Ivan Jánský.
Kustodi: Petr Ondráček, Filip Ondráček, Tomáš Dyčka.
Lékaři: Zdeněk Ziegelbauer, Petr Novák.

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz