„S hlubokým zármutkem, hlubokou bolestí v srdcích oznamujeme, že náš Taťka, kamarád, kámoš, trenér, kouč… Jirka Hrabal „shihan“, pokračuje ve své cestě karate již mimo světskou realitu. Jirko, navždy zůstaneš hluboko v našich srdcích. Dó - cesta, vzpomínáme,“ uvedl klub na facebooku. Pod příspěvkem se objevila celá řada kondolencí a vzpomínek.

„Tak to je mi moc líto. Odešla jedna z havířovských legend. Mnozí s ním máme spojeno naše mládí. Hluboce se skláním,“ píše Radislav.

„Je mi to strašně líto, měla jsem ho moc ráda, někdy šel z něj strach, ale srdce na správném místě a pro mě v karate toho udělal strašně moc,“ uvedla Petra.

„Upřímnou soustrast celé rodině. Byl to super chlap, náš pan soused. Ještě včera jsem ho viděla… i přes všechnu bolest a nemoc rád prohodil pár slov,“ podělila se se vzpomínkou Martina.

Zachovat chladnou hlavu

„Závodník musí mít perfektní techniku a kromě skvělé fyzičky musí umět zachovat chladnou hlavu. Závod totiž posuzuje pět rozhodčích, kteří rozhodují o tom, zda technika byla dobrá či nikoliv a zda závodník nedělal žádný faul. I to může ve výsledku ovlivnit, zda se stanete vítězem,“ popsal před třemi lety po vítězství na světovém šampionátu Jiří Hrabal. Ve finále porazil obhájce titulu z roku 2016 Paula Daintyho z Austrálie.

Předseda ostravského klubu karate považuje Jiřího Hrabala za jednu z největších osobností českého karate. „Vychoval mistry světa v kumite a to mě utvrzuje v jeho schopnostech, známe se již opravdu hodně dlouho. Je to člověk na svém místě,” řekl před třemi lety Miloš Škoda pro server novinky.cz.

VIDEO: Dominik Trubianský (11) je karatistický talent. Uspěl na mistrovství světa, už pomýšlí na olympiádu 2028.

Fotogalerie
6 fotografií