Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2022 15:17:00

Takhle vypadá reálpolitika

Takhle vypadá reálpolitika

Komentář na facebookovém profilu k jednání EU s Ázerbájdžánem kvůli dodávkám paliv

 Ursula von der Leyen s Ilhamem Alijevem: “Ázerbajdžán je klíčovým partnerem EU ve snahách odpoutat se od ruských fosilních paliv.”

A já dávám, tentokrát bez ironie. Takhle totiž vypadá reálpolitika. I když lidskoprávní neziskovky a politici typu ministra Lipavského z toho dostanou kopřivku. Doufám, že i v našem zájmu tentokrát udrží jazyk na uzdě a nebudou si opět hrát na Havly jen proto, aby o nich hezky psali novináři z Economie.

Škoda jen, že jeden z Leyenové předchůdců, Barroso, pomohl před deseti lety pohřbít projekt plynovodu Nabucco. Mohli jsme mít dnes menší problém.

Mezitím další reálpolitický pokus, totiž Bidenova návštěva v Saúdské Arábii, skončil neúspěchem. Nepřiměl Saúdy k závazku zvýšit těžbu ropy, aby se snížila její cena. Takže naopak, po jeho odjezdu poskočila cena ropy na světových trzích o několik dolarů nahoru. V Rijádu řekli Bidenovi, že to budou řešit v rámci OPEC (kde je i Rusko). Řekl bych, že takhle nějak vypadá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama