Holčičí seriály

To nejlepší z Disney+
Holčičí seriály
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes dáme přednost ženám
  • Podíváme se, jaké seriály má pro ženské publikum Disney+ v nabídce
Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze. Vydavatelství 24net s.r.o. může získat provizi z vašeho nákupu či objednávky.

Dnes se podíváme na seriály, kde v hlavních rolích účinkují ženy. Chcete si udělat fajn večer s kamarádkou nebo si dopřát nějaký čas jen sama pro sebe a potřebujete inspiraci na seriál? Třeba vás zaujme některý z námi vybraných.

Zoufalé manželky (Desperate Housewives)

Americký seriál Zoufalé manželky vytvořil Marc Cherry. První díl byl v Americe odvysílán 3. října 2004 a sledovalo ho 23 milionů diváků. Poslední díl byl vydán 13. května 2004. V Česku se seriál začal vysílat o dva roky později, konkrétně 4. září 2006 a poslední díl mohli čeští diváci vidět 28. února 2013. Zoufalé manželky u nás vysílaly kanály Prima a Prima Love. V hlavních rolích se představily Teri Hatcherová, Felicity Huffmanová, Marcia Crossová a Eva Longoria. Seriál získal několik Zlatých glóbů a cen Emmy.

Seriál sleduje život několika žen a jejich rodin, které žijí na ulici Wisteria Lane, na předměstí smyšleného města Fairview v Eagle State. Na začátku seriálu spáchá jedna z nich sebevraždu, protože už nedokáže dál tajit její a manželovo tajemství. Po její smrti diváky provází celým příběhem.

Zajímavosti

  • Role v seriálu byla nabídnutá také herečce Michelle Rodriguez. Ta ale roli odmítla kvůli natáčení seriálu Ztraceni.
  • Natáčení každé epizody trvalo 8 dnů.
  • Nápad na vytvoření takového seriálu dostal Marc Cherry po rozhovoru se svojí matkou, která mu řekla, že při výchově všech svých dětí byla často zoufalá.

Tento seriál mě velice bavil od prvního zhlédnutí. Na první pohled si myslíte, že se jedná o jednoduchý komediální příběh, ale po chvíli zjistíte, že každá rodina skrývá tajemství. Výběr herců je také skvělý. Hlavní hrdinky se skvěle doplňují.

Jak jsem poznal vaši matku (How I Met Your Mother)

Americký sitcom, který vytvořili Carter Bays a Craig Thomas. Tvůrci se nechali inspirovat jejich vlastním životem v New Yorku. Poprvé byl seriál vysílán na kanále CBS v letech 2005 až 2014. V Česku se začal vysílat v roce 2009 na stanici Prima Cool. Celkem bylo odvysíláno 208 dílů rozdělených do devíti řad. V hlavních rolích se představili Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris a Alyson Hannigan. Seriál sklidil pozitivní ohlasy od kritiků i diváků. Získal devět cen Emmy.

V letošním roce vyšel také spin-off s názvem Jak jsem poznala tvého otce (How I Met Your Father), který můžete také sledovat na Disney+. Hlavní roli ztvárnila Hilary Duff, která svému synovi vypráví příběh o tom, jak poznala jeho otce. Na Disney+ zatím najdete první sérii. Na příští rok je již naplánovaná premiéra druhé řady.

Příběh začíná v roce 2030, kdy se Ted Mosby (Josh Radnor) rozhodne, že bude svým dětem vyprávět příběh o tom, jak poznal jejich matku. Následně se vyprávění přesune do roku 2005, kdy je Ted mladý svobodný architekt, který žije v New Yorku v jednom bytě společně se dvěma dalšími přáteli – s právníkem Marshallem Eriksenem (Jason Segel) a s učitelkou v mateřské školce Lily Aldrinovou (Alyson Hannigan), kteří se po mnoha letech vztahu zasnoubí.

Zásnuby Lily a Marshalla přiměly Teda přemýšlet nad svým životem a rozhodl se najít si lásku. Náhodou se hned poté seznámí s televizní reportérkou Robin Scherbatskou (Cobie Smulders), která je původem z Kanady. Hned se do ní zamiluje a lásku jí vyzná. Robin ale vztah nehledá, ale nabídne Tedovi alespoň přátelství. Tedovým nejlepším kamarádem, jak si sám říká, je Barney Stinson (Neil Patrick Harris), který se velmi rád zajímá o ženy.

Jeho hledání tedy pokračuje. Potká mnoho dalších žen, se kterými zažije zábavné, ale i smutné chvíle. Během toho společně se svými kamarády řeší nástrahy každodenního života. Užijí si ale i spoustu zábavy. Až nakonec Ten tu pravou najde.

Zajímavosti

  • Z Robin a Barneyho se pár stát neměl. Tvůrci o této možnosti vůbec neuvažovali. Stalo se tak na přání Neila Patricka Harrise, kterému se s Cobie Smulders velmi dobře spolupracovalo.
  • Než se seriál začal vysílat, byla hospoda u MacLarena pouze v L.A. Nyní ji můžete najít v mnoha zemích světa. Nejbližší se nachází v Berlíně.
  • Stejně jako postava Robin, je i její představitelka z Kanady.

Jak jsem poznal vaši matku je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Sice se nejedná o úplně holčičí seriál, ale v hlavní roli vystupují dvě skvělé herečky. A stejně jako řeší své problémy muži, tak je řeší v příběhu i ženy. Tento seriál snad ani nejde nemilovat. Možná snad na úplném konci se tvůrci rozhodli diváky trochu zklamat. Ale vše nemůže končit tak, jak bychom chtěli.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze

Nová holka (New Girl)

Americký sitcom, který vytvořila Elizabeth Meriwether. Poprvé se vysílal 20. září 2011 na kanále Fox. Poslední díl byl pak odvysílán 15. května 2018. Celkem bylo natočeno 146 dílů v sedmi řadách. V hlavních rolích hrají Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield, Damon Wayans Jr., Hannah Simone a další. Seriál byl nominován na několik Zlatých glóbů.

Jess Day (Zooey Deschanel) si projde těžkým rozchodem. Hledá si nové bydlení a naskytne se jí příležitost nastěhovat se ke třem mladým a svobodným klukům – Coachvi (Damon Wayans Jr.), Schmidtovi (Max Greenfield) a Nickovi (Jake Johnson). Společně s Jess se ke klukům nastěhuje i její nejlepší kamarádka Cece Parekhová (Hannah Simone). Jess je ztřeštěná, milá a pozitivní dívka, která má bohužel tu vlastnost, že důvěřuje lidem, kterým by úplně neměla. Navíc je po těžkém rozchodu velmi zranitelná. Snaží se naučit kamarádit s kluky. Celý život byla zvyklá spíše na přítomnost dívek. Nakonec se ukáže, že je celá pětice jako rodina a už si nedokáží život bez druhého představit.

Zajímavosti

  • Původně měly mít série pouze 13 dílů. Seriál se stal ale velmi populárním, tak se tvůrci rozhodli natáčet okolo 24 dílů.
  • Herec Damon Wayans Jr. byl pouze v první díle, protože se opět začal natáčet seriál Šťastní až do smrti, ve kterém hrál jednu z hlavních rolí. Po ukončení natáčení ve třetí sérii se opět vrátil.

Zábavný seriál o bláznivé dívce a jejích přátelích. Prvních pět dílů je trochu chaotických. Tvůrci pravděpodobně čekali, jak seriál uspěje u diváků. Od pátého dílu vás ale čeká velká dávka humoru.

Dollface

Americký komediální seriál, jeho tvůrcem je Jordan Weiss. Poprvé byl vysílán na streamovací platformě Hulu 15. listopadu 2019. Dohromady bylo natočeno pouze 20 dílů rozdělených do dvou řad. V hlavních rolích hrají Kat Denningsová, Brenda Song, Shay Mitchell a Ester Povitská. Obě série najdete na Disney+.

Příběh se zaměřuje na Jules Wiley (Kat Dennings), se kterou se po pěti letech vztahu rozešel přítel. Ona ale už zapomněla, jaké to je žít bez něj. Nedokázala si jiný život představit. Za ty roky s ním ztratila všechny kamarádky a neví, jak je získat zpět. Musí si k nim znovu najít cestu a dokázat jim, že je stále dobrou kamarádkou. S celým problémem se jí snaží radit její představivost, která ji vtáhne do světa žen, aby jí ukázala správnou cestu.

Zajímavosti

  • Kat Dennings a Matthew Gray Gubler tvořili pár v reálném životě.
  • Po skončení natáčení seriálu Dvě socky chtěla Kat Dennings skončit s hereckou kariérou a vrátit se na vysokou školu.

Seriál mě zaujal svým obsahem a navíc v něm hraje moje oblíbenkyně Shay Mitchell. Příběh nám ukazuje, jak je důležité mít kamarádky, na které si vždy můžeme obrátit. A ať už máte přítele, manžela a rodinu, je důležité tyto vztahy udržovat a své kamarádky nezanedbávat.

Disney+ si můžete aktivovat na tomto odkaze

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze