Karel Zýka se na pardubické konferenci Radiokomunikace zaměří na zlepšování pokrytí DAB+ uvnitř budov

20. červenec 2022

Český rozhlas plánuje ještě v letošním roce spustit přibližně deset nových DAB+ vysílačů, které zlepší zejména pokrytí signálem digitálního rádia uvnitř budov, dojde ovšem i k rozšíření dostupnosti technologie v doposud nezasažených oblastech. Ředitel Úseku správy a techniky Karel Zýka bude tradičním řečníkem na konferenci Radiokomunikace.

Karel Zýka ovšem nebude jediným řečníkem, který se bude problematice digitálního rádia na konferenci Radiokomunikace 2022 věnovat. O dokončení mezinárodní koordinace DAB+ sítí promluví expert nejpovolanější, Jiří Duchač z Českého telekomunikačního úřadu. Právě pro příští rok je plánováno dlouho očekávané spuštění komerčních multiplexů, které by mělo nastartovat v plné míře zavádění digitálního rozhlasu DAB+ v České republice.

Hostem konference a jedním z řečníků bude i Jakub Melín, dlouholetý anténář a mj. i koordinátor projektu COLOR DAB+. Mezi tradiční řečníky patří i provozní ředitel společnosti RTI cz Roman Kropáček a Marcel Procházka z Českých Radiokomunikací. Druhý z manažerů už se ovšem nezaměří na rozhlasové, ale naopak televizní vysílání. Oborová konference se bude konat od 18. do 19. října a náš portál je jejím tradičním partnerem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související