JIŽNÍ ČECHY: ČEZ Lipno Sport Festival se blíží. Přijede také Jaromír Jágr

JIŽNÍ ČECHY: ČEZ Lipno Sport Festival se blíží. Přijede také Jaromír Jágr

 

ČEZ Lipno Sport Festival se blíží mílovými kroky. Největší oslava sportu na jihu Čech vypukne už 12. srpna. Účast přislíbily jak sportovní hvězdy ověnčené cennými kovy, tak hvězdy hudební scény. Kdo konkrétně přijede bylo prozatím tajné. Dnes ale přišel čas odtajnit skrývaná jména, abyste věděli, na koho se můžete těšit.

Lipno Sport Festival rozjíždí svůj nadupaný program 12. srpna. Sportovní disciplíny na suchu i ve vodě, tréninky s profesionálními sportovci a každodenní workshopy jsou jen zlomkem připraveného programu. V rámci této unikátní sportovní akce otevírá své podium také ČEZ Energy Fest. Jako první na něm vystoupí 12. srpna Marta Jandová a hned po ní populární kapela Slza. Po prvním zahřívacím dnu koncertů čeká návštěvníky další nálož české populární hudby. 13. srpna vystoupí na podiu ČEZ Energy Festu Emma Smetana, několika Anděly oceněná Aneta Langerová, a navíc kapela Monkey Business s neodolatelným Matějem Ruppertem.

Další kolo hudebních pecek na vás čeká o týden později. V pátek 19. srpna se objeví na prknech ČEZ Energy Festivalu ještě jednou skupina Slza a po ní vtipný a oblíbený Xindl X. V sobotu pak uslyšíte a uvidíte ještě další tři koncerty s neméně lákavým line-upem. Těšit se můžete na electropopovou kapelu Mydy, slovenskou Janu Kirchner a skladatele a zpěváka Michala Hrůzu. Všechny čtyři ČEZ Energy Festy jsou letos doslova přeplněné velkými jmény populární hudby. Letní festivalová atmosféra pod širým nebem a vynikající živá hudba u jihočeského moře je neobyčejná kombinace. Kdo si tohle nechá ujít, bude rozhodně litovat!

ČEZ Kolem Lipna s leskem olympijských kovů

ČEZ Lipno Sport Festival je ale především oslavou pohybu a sportu. Během jedenácti dnů si můžete na workshopech na Lipně vyzkoušet populární i méně známé sporty pod dohledem a vedením profesionálů. Jestli nemáte tušení, co znamená parkour, kiteboarding nebo biketrial, rozhodně vyrazte na Lipno. Tady uvidíte všechny tyto sportovní specialitky najednou a můžete si je rovnou i vyzkoušet. A kdo ví, třeba se vám zalíbí, a budete je chtít dělat každý den.

Vrcholem ČEZ Lipno Sport Festivalu je letos jedinečná cyklo vyjížďka ČEZ Kolem Lipna ke Schwarzenberskému kanálu. Je otevřená všem cyklistům s jakýmkoliv kolem. Zkušení bikeři, kteří jedou na maximální výkon, pojedou trasu jako závod. Rekreační cyklisti vyrazí klidně svým vyhlídkovým tempem a užijí si skvěle připravenou trasu i krásu šumavské přírody.

Ale to zdaleka není všechno, nejdůležitější informace přichází teprve teď. Pokud jste si přáli vidět některé olympijské medailisty na vlastní oči, máte mimořádnou příležitost právě na ČEZ Lipno Sport Festivalu. Cyklovyjížďky se kromě úspěšné tenistky Barbory Strýcové zúčastní také dva cyklističtí matadoři – Jaroslav Kulhavý, který získal cyklistické stříbro na olympiádě v Riu, a Jiří Ježek, který je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie vůbec. A kdyby snad někomu tohle všechno bylo stále málo, přidáme prozatím poslední třešničku na festivalový dort. Nemůže jí být nikdo jiný než hokejová ikona Jaromír Jágr. Uvidíte se jistě také s bývalou českou sportovní střelkyní ze vzduchovky a malorážky Kateřinou Emmons, při plaveckých závodech s paralympionikem Arny Petráčkem a v neposlední řadě také s veslařem Ondřejem Synkem nebo cvičitelkou Hankou Kynychovou. „Oslovila jsem řadu dalších vynikajících sportovců, aby se přijeli na ČEZ Lipno sport festival podívat. Jména těch, kteří dorazí budeme postupně oznamovat,“ doplnila spolupořadatelka akce Kateřina Neumannová. Seznam hvězdných osobností tedy ještě není uzavřený. Už teď se ale máte rozhodně na co těšit. Lipno Sport Festival je připravený a čeká už jenom na vás!

Šlapejte na Oranžovém kole a vyjeďte peníze pro ty, kteří je potřebují

Lipno Sport Festival není jen místem sportu a zábavy. Je i prostorem pro dobré skutky. Oranžová kola Nadace ČEZ potrénují vaše svaly a přinesou peníze organizacím, které pomáhají nemocným roztroušenou sklerózou, lidem s postižením nebo těm, kteří se dostali do náročné životní situace. Na Oranžovém kole pojedete přesně jednu minutu a kilometry, které ujedete, se převedou na peníze. Nadace ČEZ je pak daruje konkrétní neziskové organizaci. Zašlapat pro dobro můžete s náhodným kolemjdoucím, nebo to pojmout jako rodinou soutěž. Vyšlape pro dobrou věc více táta nebo dcera? Nakonec to bude ale zcela jedno. Každá koruna se počítá a pomůže tam, kde je to třeba. Letos to bude právě těmto jihočeským organizacím – Otevřená OKNA, Temperi, ROSKA, Centrum Hájek. Dejte svou energii dobré věci, vděčná vám bude nejen vaše fyzička!

Text a foto: (tz-ok)

Program festivalu


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře