InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ságaaneb Vizovský zázrak (Bolek Polívka)

    středa 8.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

  • Žehnání motorek

    středa 8.5 13:30 - Masarykovo náměstí, Třeboň

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soud schválil dohodu o vině a trestu. Za vraždu přítelkyně si muž odsedí 13 let

 Autor: Veronika Pohanková

    Autor: Veronika Pohanková

DOLNÍ DVOŘIŠTĚ - Na třináct let za mříže poslal českobudějovický krajský soud 37letého Václava N.. Ten podle obžaloby škrtil a poté utopil ve vaně svou 22letou přítelkyni. K činu se doznal a soud tak nakonec schválil dohodu o vině a trestu mezi ním, státním zástupcem a zmocněncem poškozené rodiny. Tragédie se odehrála vloni v říjnu. Václav N. podle obžaloby v bytě v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku po hádce kvůli nevěře napadl svou družku Natálii. Mladé ženě, na které měl klečet, zmáčkl podle obžaloby krk, druhou rukou ji zakryl ústa a dusil ji do té doby, než ztratila vědomí. Pak ji ponořil hlavu do vany s vodou a nechal ji utopit. Později se snažil, aby vše vypadalo jako sebevražda. Policii ale tehdy některé věci neseděly. „Opakovaně se na místo činu vraceli a nakonec shromáždili důkazy, které verzi obviněného vyvrátili," sdělil tehdy policejní mluvčí Jiří Matzner.

 

Obžalovaný se hned na začátku soudního jednání přiznal. „Je mi to líto. Všem se omlouvám," uvedl.. K výslechu svědků ani pozůstalé rodiny pak už nedošlo. Soud totiž po několikahodinovém odročení schválil dohodu o vině a trestu, uzavřenou mezi státním zástupcem, obžalovaným a zmocněncem poškozených. Podle ní si muž za vraždu své přítelkyně odsedí třináct let. Soud rozhodl hned první den hlavního líčení.

Dohoda byla schválena i ohledně majetkové újmy vyjádřené v penězích. „U otce Natálie akceptoval obžalovaný částku milion 400 tisíc, u matky milion 100 tisíc a obou sourozenců každému 750 tisíc. Jsou to částky, které jsou mírně nad rámec toho, co by případně ukládal soud, jak bylo avizováno na počátku hlavního líčení. Takže poškození by měli být s tímto schváleným nárokem na náhradu škody spokojeni. Otázka je samozřejmě dobytnosti této přiznané náhrady do budoucna, protože ve výkonu trestu pochopitelně nebude mít odsouzený finanční prostředky, aby tuto škodu nahradil," uvedl zmocněnec pozůstalé rodiny a advokát František Pohanka.

Státní zástupce, zmocněnec poškozených i obžalovaný se po vyhlášení rozsudku vzdali práva odvolání. Rozsudek se tím stal pravomocným. Předseda soudu uvedl, že v případě tak těžkého zločinu souhlasí s takovouto dohodou jen výjimečně. Vedlo ho k tomu prý k tomu obžalovaného doznání a projevená lítost. Obžalovanému původně hrozilo deset až osmnáct let.

Diskuse k článku - 13 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Z Písku 

    Reagovat

     

    Je to strašný. Ještě by se dalo, i když jen těžko, pochopit, kdyby ji v afektu praštila ona zemřela. Ale takto jednal promyšleně, brutálně a ještě to chtěl nahrát na sebevraždu. To je odporné a měl by dostat 20+ nebo doživotí. Nicméně já bych si v tomto případě přála, aby ho co nejdříve z basy pustili. Být otcem či matkou nebo sourozencem té dívky. Víme proč a hóódně by ho to bolelo.

    Vloženo 21.7.2022 09:28:08

    • Eva 

      Reagovat

       

      Nebolelo.

      Vloženo 21.7.2022 10:57:43

      • Z Písku 

        Reagovat

         

        Pravda, možná by ho to bolet nestihlo.

        Vloženo 21.7.2022 12:39:50

  • Nick 

    Reagovat

     

    V tomto státu dostane větší trest zloděj co něco ukradne než vrah který někoho zabije...je to smutný

    Vloženo 21.7.2022 05:28:22

  • Bojovnik proti blbům 

    Reagovat

     

    Nemám slov. Už vážně nemám slov, k tomu,kde to ziju.

    Vloženo 20.7.2022 22:26:22

  • Josef 

    Reagovat

     

    13 let za smrt člověka! Mě je na zvracení. Myslel jsem, že lidský život má větší cenu.

    Vloženo 20.7.2022 21:49:32

  • Z Písku 

    Reagovat

     

    No tak to je bomba. 13 let za vraždu. Strašný, co se tady děje.

    Vloženo 20.7.2022 21:08:53

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace