Na druhém ročníku pražského hudebního festivalu vystoupí:

Bardolino
 
Kapela nacházející inspiraci v etnické hudbě celého světa. Své pojetí obohacuje o prvky jiných žánrů a vytváří tak svůj jedinečný hudební jazyk.
 
Bardolino přivedli na svět v roce 2008 tři vynikající hudebníci - houslista Pavel Fischer, violoncellistka Margit Koláčková a perkusista Camilo Caller. Dnes uslyšíte uskupení ve složení:
 
Pavel Fischer - housle, zpěv
Jana Procházková - zpěv, perkuse
Margit Koláčková - violoncello, zpěv
Jakub Jedlinský - akordeon, zpěv
 
Spolupráce s dalšími umělci:
Iva Bittová, Kop Quartet, Škampa Quartet, Zdenek Merta, Jethro tull, orchestry v ČR i v zahraničí. V minulosti vystoupili například na akcích Dvořákův festival, Chopinův festival, Televizní festival Zlatá Praha, festival String day Manchester (R.N.C.M. Manchester) a další.
 
Shahab Tolouie Trio
Kapela různorodých hudebníků hrajících vzrušující fúzi perské a flamenco hudby nazvané „EthnoFlamenco“. Posluchači se mohou vydat na exotickou cestu od Kaspického moře do Perského zálivu a přes celé Středomoří do Španělska.
 
Na živých vystoupeních uslyšíte mystický vokál Shahaba Tolouieho. Dále také světový unikát – trojkrkou kytaru „FuseTar“, která se objevila v nejednom zahraničním médiu (BBC, Reuters, Acoustic Guitar Magazine, Esquire Magazine, Hlas Ameriky atd.) a která je klenotem ve světě řemeslného zpracování. 
 
Tato hudba překračuje hranice stylů tím, že mísí prvky různých etnických a moderních kořenů. Založena je především na dědictví Shahabovy mateřské země Íránu a hudební tradici Španělska, kde studoval Flamenco. Jedním z hlavních aspektů této hudby je použití filosofických básní iránské klasické éry 13. a 14. století, které jí dávají specifický rytmus a strukturu.
 
 
Sestava:
·      Shahab Tolouie (IRN/CZE) – zpěv, kytara
·      Gavrilo Alexič (YUG) – basa
·      Petr Hádr (CZE) – bicí
 
RAZAM a Iva Marešová 
Zpěvačka, herečka, autorka hudby a textů. Žije v Praze. Založila slovanské World music trio „Marešová Yasinski Vašíček“, se kterým vydala v roce 2016 CD „Kéž bouře by přišla“.
Spolupracovala s legendami české hudební scény – Michalem Pavlíčkem, Radimem Hladíkem, skupinou Čechomor, zpívá se skupinou Precedens Martina Němce. Pracovala též s kytaristou Davida Bowieho Gerrym Leonardem. Pohybuje se napříč žánry. Setkání a spolupráci s Vincentem Bridgesem a práci s enochiánským systémem řadí mezi zásadní životní momenty.
Zpěvačka Iva Marešová vydala nedávno nové CD Harpyje u pramene se svou novou skupinou Razam. Ta vznikla rozšířením původního tria Marešová–Yasinski–Vašíček. Trio tak doplnil ruský violista Ilia Chernoklinov a bubeník Radek Doležal. Jejich autorské písně jsou postaveny především na zvuku akordeonu běloruského akordeonisty Aliaksandra Yasinského a výrazném projevu zpěvačky Ivy Marešové. Název kapely Razam v běloruštině znamená dohromady, společně. Texty písní jsou převážně české, ale používají i běloruštinu, nebo makedonštinu.
 
Součástí festivalu bude i výstava fotografií od studentů Institutu tvůrčí fotografie na Slezské univerzitě v Opavě a dvě komentované prohlídky této výstavy. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

28květen úterý 19:45

12červen středa 19:00

Ubytování v okolí akce VIZ-AIR-KA 2022

Villa St. TropezPraha (1 828 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (5.6 km)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (5.8 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.6 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.6 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (6.4 km)