Herecký bard Karel Heřmánek: ZŘEKL SE BALÍKU PENĚZ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Herecký bard Karel Heřmánek: ZŘEKL SE BALÍKU PENĚZ!

Karel Heřmánek
Karel Heřmánek (herminapress.cz, TV Nova)

Dostal lukrativní nabídku zahrát si ve 40dílném seriálu, avšak Karel Heřmánek (74) ji striktně odmítl. Proslulý Leo Popper ze Smrti krásných srnců nemá a nikdy neměl bezduché ságy na pokračování zapotřebí.

Heřmánek je jedním z mála herců, kteří odmítají hrát v nekonečných, ale teď i »konečných« seriálech. Z těch porevolučních to zkusil třeba v nováckém Gymplu s (r)učením omezeným, kde si zahrál ředitele gymnázia, a – jak sám říká – stačilo mu to.

Jako nádeník

„Připadal jsem si jako nádeník. Člověk vůbec neví, co bude v dalším dílu a co ti autoři s vámi udělají, takže jste takový nevolník. A tyhle pocity já nemám rád,“ vysvětluje, proč dnešní seriály odmítá. „Už to nemám zapotřebí,“ dodává herec, který v roce 1990 založil jedno z prvních soukromých divadel u nás – Divadlo Bez zábradlí.

Ať hrají mladí

V dobách minulých si v seriálu sem tam zahrál. Současné »mýdlové opery« rád nemá, ale chápe herce, kteří v nich kvůli obživě hrají. „Pro mladé herce jsou v první řadě důležité finance. A pak potřebují být někde vidět, prezentovat se. Já už v téhle poloze nejsem,“ říká Heřmánek, proč i teď odmítl možnost vydělat si slušné peníze. „Teď jsem dostal nabídku na čtyřicet dílů a nechci to dělat. Jsem spokojený důchodce a zatím mi to vyhovuje,“ dodává.

Karel Heřmánek s manželkou Hanou oslavili 30. výročí: Dvě operace a netradiční dárek!

Video se připravuje ...

Syn v bílém plášti

Principálské otěže převzal po tátovi Karel Heřmánek ml. (33). A protože pro divadlo je každá koruna dobrá, nevyhýbá se ani seriálům. Vidět jste ho mohli např. v nováckých seriálech Ordinace v růžové zahradě 2 a Anatomie života.

Karel Heřmánek (74) přiznal Blesku: Odmítl balík peněz!

Video se připravuje ...

Zklamaná Ulice

Poslední nekonečný seriál, v němž se Karel Heřmánek objevil, byla novácká Ulice. Před časem se tam totiž objevil jako přítel z mládí Amálky Peškové v podání Dany Syslové (76). Věrní diváci seriálu se těšili, že atraktivní chlap se stane milostným rivalem starého Peška – Rudolfa Hrušínského ml. (75). Jenže jak znenadání se tu Heřmánek objevil, tak zase zmizel.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.