De Vries a Kubica nastoupí v prvním volném tréninku

De Vries a Kubica nastoupí v prvním volném tréninku

Týmy mají povinnost nasadit ve dvou pátečních trénincích pilota, který má na kontě maximálně dva závody ve formuli 1, což ale u některých stájí příliš neplatí. Do Alfy Romeo se totiž posadí ostřílený mazák Robert Kubica, v Mercedesu dostane prostor Nyck de Vries.

Úřadující šampion formule E Nyck de Vries se posadí na Paul Riccardu do W13 v pátek namísto Lewise Hamiltona. „Nyck nahratí tento víkend Lewise v rámci vyhrazených tréninků pro mladé jezdce. Jsme zvědaví, jak se prosadí,“ uvedl šéf týmu Toto Wolff.

Pro mladého Nizozemce to však nebude první zkušenost s letošním monopostem, jelikož se už projel ve Williamsu ve Španělsku, kdy si vypůjčil vůz Alexandera Albona.

Po titulu v roce 2019 ve formuli 2 nenašel kokpit ve formuli 1, tak zkusil štěstí ve formuli E, kde hájí barvy právě německé stáje, se kterou ovládl sezonu 2020-2021.

„Lewis si vybral tento víkend. George si vybral pozdější termín,“ potvrdil tým na Twitteru.

Kubica nahradí Bottase

U stáje z Hinwillu si dá krátkou pauzu Valtteri Bottas, který půjčí svůj vůz Robertu Kubicovi. Polák je testovacím a rezervním jezdcem Alfy Romeo od roku 2020. Dokonce naskočil do dvou velkých cen, když zaskakoval za Kimiho Räikkönena, který byl tehdy pozitivně testován na Covid-19.

Kubica v této sezoně se v  C42 už seděl, a to v Barceloně, kdy nahradil Kuana-jü Čoua.

Sdílejte na:
Zavřít