Hlavní obsah

Slovenský ministr popírá zvěsti o rozkradeném systému Patriot

– Bratislava

Po slovenském internetu začaly kolovat zprávy o tom, že německým příslušníkům předsunuté jednotky NATO na Slovensku ukradli naváděcí zařízení raketového systému Patriot. Slovenský ministr obrany Jaroslav Naď to okamžitě dementoval a upřesnil, že šlo „jen“ o krádež tří kontejnerů s vojenským materiálem.

Foto: Facebook Jaroslava Nadě

Protiraketový systém Patriot

Článek

Tohoto tématu se chytil také syn bývalého politika Jána Sloty.

„Na letecké základně Sliač, kde jsou rozmístěny baterie protivzdušné obrany Patriot německých ozbrojených sil, se údajně ztratilo naváděcí zařízení z rakety pro Patriot. Ministerstvo obrany chce tuto blamáž ututlat,“ napsal na sociální síti Pavol Slota.

Ministr obrany přispěchal s vysvětlením, že dva kontejnery byly prázdné a v jednom byl stavební materiál.

Protiraketový systém Patriot už chrání střední Slovensko

Zahraniční

„Baterie systému Patriot jsou střežené určitě lépe než rodinný trezor mladého Sloty. Není ani fyzicky možné, aby někdo jen tak přišel a vzal byť i jeden šroub. Už vůbec ne podstatný komponent. Pan Slota si Sliač spletl s městem Žilina za úřadování jeho otce,“ uvedl Naď s narážkou na to, že Ján Slota byl dlouhá léta primátorem Žiliny.

Realita je podle Nadě taková, že z areálu civilních železnic mimo letiště Sliač byly odcizeny tři klasické vojenské kontejnery se stavebním materiálem.

Policie je ještě ve stejný den vypátrala a kontejnery byly vráceny zpět.

Reklama

Výběr článků

Načítám