Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vilímek chystá další knihu o Jihlavě. Hledají se majitelé historických fotek vybraných ulic

Historik a spisovatel Ladislav Vilímek, který se věnuje literatuře o historii Jihlavy, teď pracuje na již sedmém díle knihy I domy umírají vstoje. Město Jihlava nyní přichází s výzvou týkající se fotek, které možná máte doma.

Sedmý díl zmíněné knihy se věnuje ulicím Barvířská, Bří Čapků, Filipa Bartáka, Fibichova, Ke Skalce, Mahenova, Na Bělidle, Na Valech, U Koželuhů, U Větrníku, Na Vrchu, Seifertova, Svatopluka Čecha, Telečská (stojící závěr) a Wolkerova.

„Bohužel k těmto ulicím se příliš mnoho fotek v archivech jihlavských institucí nedochovalo, proto se obracíme s výzvou na veřejnost," sdělila za tiskové oddělení jihlavské radnice Aneta Hrdličková. 

Máte doma ve svém archivu fotky z těchto ulic, třeba vašich domů, když jste je stavěli nebo se do nich nastěhovali nebo jste tam chodili za prarodiči? Nebyl někdo z vás nebo z rodiny nadšený fotograf? Nedokumentoval podobu výše uvedených ulic v období po 2. světové válce nebo v letech pozdějších? Pokud ano, pak se ozvěte na e-mail jana.petrujova@jihlava-city.cz. „My i autor budeme velmi vděčni za fotografie, které profesionálně naskenujeme a otiskneme v knize, samozřejmě s uvedením vašeho jména. Zkuste zapátrat, moc nám záleží na tom, aby v knize kromě poutavých textů byly i krásné fotografie!" vyzývá za jihlavskou radnici Aneta Hrdličková. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky historie, dobový, fotografie, veřejnost, výzva, kniha, Jihlava, Ladislav Vilímek, Svatopluk Čech, druhá světová válka, Stradonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vilímek chystá další knihu o Jihlavě. Hledají se majitelé historických fotek vybraných ulic | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.