Huawei: Společné utváření chytřejších a ekologičtějších financí

Jason Cao, ředitel Huawei Global Digital Finance

Jason Cao, ředitel Huawei Global Digital Finance

Dne 20. července v Sands Expo and Convention Centre oficiálně začala třídenní konference Huawei Intelligent Finance Summit 2022. Pod heslem „Utváření chytřejších a ekologičtějších financí" se zde setkají přední osobnosti finančního průmyslu, odborníci z akademické sféry a inovativní odborníci z praxe z více než 30 zemí světa, aby diskutovali o budoucím vývoji finančního průmyslu a zkoumali, jak společně budovat chytřejší a ekologičtější finance.

Společnost Huawei navrhla tři základní prvky pro získání konkurenceschopnosti ve finančním odvětví po nástupu éry superdigitalizace:

S nástupem plně propojeného inteligentního světa se ekonomika i společnost transformují směrem ke dvěma hlavním trendům – digitalizaci a udržitelnému rozvoji. Vzhledem k měnícím se scénářům poskytování finančních služeb a obchodním modelům v digitální éře se finanční odvětví setkává s rostoucí poptávkou po rychlých obchodních inovacích a dokonalé zákaznické zkušenosti, což dále urychluje tempo jeho transformace. Aby se finanční odvětví vyrovnalo s komplexní a dynamickou povahou digitalizace, je nutné, aby si v digitální éře zachovalo svou klíčovou konkurenceschopnost a naplnilo tak vizi inteligentních financí.

„Lepší propojení, větší inteligence a více scénářů poskytování služeb je klíčem k budování konkurenceschopnosti digitálních financí," zdůraznil Ryan Ding, prezident skupiny Huawei Enterprise BG, „V souladu s konceptem spoluvytváření, sdílení a vzájemné výhodnosti pracujeme s našimi zákazníky a partnery na hledání cesty k chytřejším a ekologičtějším financím a společnému vytváření nových hodnot."

Společnost Huawei oznámila tři strategické iniciativy, které podporují digitalizaci finančního průmyslu v nové éře.

Generální ředitel Huawei Global Digital Finance Jason Cao ve svém projevu uvedl: „Technologie, zejména infrastrukturní a inteligentní řešení, jsou i nadále motorem rozvoje finančního průmyslu. V roce 2022 jsme z hlediska výpočetního výkonu umělé inteligence oficiálně vstoupili do éry ZFLOPS. S rozvojem umělé inteligence se dočkáme superpersonalizace. Do roku 2025 povede více než 100 miliard fyzických připojení k finančním službám pro každodenní věci. Inteligentní kontrakty v budoucnu umožní činit informovaná rozhodnutí za každých okolností. Neustále budou vznikat nové modely služeb a produktů. Pro finanční průmysl se však stane výzvou nabídka komplexní uživatelské zkušenosti, zpracování obrovského množství dat v reálném čase a provoz a správa většího množství komplexních sítí a cloudů. Čelíme příležitostem i výzvám."

Společnost Huawei během události oznámila tři strategické iniciativy pro finanční sektor, jejichž cílem je vybudovat chytřejší a ekologičtější finance založené na lepším propojení, vyšší inteligenci a více scénářích poskytování služeb.

1. Chytřejší: chytřejší řešení pro interakci se zákazníky pro zlepšení digitální zkušenosti, datová a inteligentní konvergovaná platforma umožňující nakládat s daty v reálném čase, hybridní multicloudová architektura pro snadnější správu napříč cloudy a agilnější služby.

2. Zelenější: autonomní digitální infrastruktura, která pomáhá finančním institucím dosahovat vysoké efektivity, dostupnosti a výkonu a usnadňuje spolupráci více technologií, různých služeb a hybridních multicloudů.

3. Společně: Zainteresované strany by měly vytvořit globální platformu pro spolupráci ekosystémů a předložit tři modernizované iniciativy pro program Financial Partner Go Global Program 2.0 (FPGGP): vytvořit více partnerů pro implementaci nových technologických řešení, rozšířit FPGGP na globální poradenské a servisní partnery, vytvořit místní prodejní a servisní sítě pro poskytování řešení FPGGP na místní úrovni.

Spolupráce s globálními klienty a partnery při vytváření chytřejších a ekologičtějších financí

Během summitu společnosti Huawei a DBS oznámily zřízení inovační galerie, která se nachází v budově DBS Newton Green.

Společnost Huawei také podepsala memorandum o porozumění s OCBC Bank, aby podpořila její digitální transformaci v jihovýchodní Asii a oblasti Greater Bay Area ve třech klíčových oblastech: zelené pobočky a budovy s inteligentním internetem věcí, inovace v oblasti datové vědy a umělé inteligence (AI) a urychlení zavádění cloudu.

Společnost Huawei mezitím vydala řešení Digital Banking 2.0 využívající otevřenou platformu Temenos. Řešení podporuje rychlé spuštění digitálních služeb a pomáhá větším bankám urychlit jejich modernizaci a přechod do cloudu. To výrazně zvyšuje efektivitu zavádění nových služeb i spokojenost zákazníků.

V nadcházejících dnech společnost Huawei podepíše několik dohod o spolupráci s různými finančními institucemi a představí širokou škálu produktů a řešení vytvořených společně s partnery, které pokrývají různé obchodní scénáře.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1863821/image_1.jpg

KONTAKT: hwebgcomms@huawei.com

Klíčová slova Singapur-finance-počítače-elektronika-trh-Huawei

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Finance, ekonomika
Obchod, marketing
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.