Opel Grandland 2022
Novinky

Opel Grandland – vše, co o něm víme

Uvažujete nad novým vozidlem? Nač se mačkat v malém modelu, když se nabízí jedinečné a nově zmodernizované SUV, které nedávno vyjelo z dílny automobilky Opel. Letos v červnu se ukázalo světu a milovníci dřívější verze Grandland byly naprosto u vytržení. Došlo totiž k zásadnímu vylepšení nejen interiéru, ale pozměnil se trochu i exteriér. 

Něco zůstalo nezměněno

Vůbec první model přišel na trh před čtyřmi lety, tedy v roce 2017. Jeho modernizace byla očekávaná a nebylo nijak velkým překvapením, když se tento krok ohlásil. Jelikož už prvotní Opel Grandland byl vydařeným dílem, zůstalo mnoho nezměněno. Základ zmodernizované verze tvoří i nadále přeplňovaný benzínový tříválec o výkonu zhruba sto třicet koní, i šestistupňová manuální převodovka setrvala. 

To samozřejmě neznamená, že nelze zakoupit i vůz s automatickou převodovkou, jen si za ni budete muset trochu připlatit. Zatímco Opel Grandland s manuální převodovkou vyjde na necelých 540 tisíc korun, za automat budete muset uhradit částku rovnající se bezmála 590 tisícům korun. Když se k tomu všemu přidá ještě turbodiesel, rázem se cenově dostáváme až na 630 tisíc korun (tato verze se pyšní výhradně osmistupňovou automatickou převodovkou).

Opel Grandland 2022 interiér
Opel Grandland 2022 interiér

Nabídka zahrnuje i hybridní variantu

Je třeba konstatovat, že nabídka nejnovějšího SUV z dílny automobilky Opel zahrnuje také plug-in hybridní variantu. Ta využívá jeden či dva elektromotory a přeplňovanou šestnáctistovku. Že vám právě tato alternativa učarovala nejvíce? Pamatujte, že s elektro verzí se také rapidně mění ceny. V tomto případě se cenově dostáváme až k jednomu milionu. 

Opel Grandland 2022 pohled zezadu
Opel Grandland 2022 pohled zezadu

Co od vozidla očekávat?

V porovnání s jinými podobnými vozy na trhu však mluvíme o velmi přijatelných sumách vezmeme-li v potaz, co všechno je součástí automobilu. Bezpečnost na cestách zajišťuje rovnou šest airbagů, vozidlo rozpoznává dopravní značky či umí varovat před vybočením z jízdního pruhu (to ocení nejen začínající řidiči). Samozřejmostí je dešťový senzor, elektrické ovládání oken (jak předních, tak i zadních) nebo dvojice obrazovek palubní desky. 

Parkovací senzor je u moderních vozidel něco samozřejmého, ovšem co zaujme u tohoto modelu jsou nadčasové černé doplňky, které posouvají design automobilové novinky na vyšší úroveň.

Tím ale nekončíme

I když se už nyní jeví novinka z dílny Opel jako něco naprosto fantastického, ve skutečnosti výčtem benefitů a jedinečných vlastností ani zdaleka nekončíme. Nový Grandland totiž disponuje parkovací kamerou s rozsahem až 360 stupňů, dále hlídání mrtvý úhel nebo nabízí bezklíčový přístup. Už nebudete muset hledat dlouhé minuty klíče v kabelce nebo se pro ně nebudete muset vracet do nejvyššího patra obývaného paneláku. 

Vyhřívání černého skla oceníte během chladné zimy, ergonomická sedadla zejména při dlouhém cestování a bezdrátové nabíjení telefonu prakticky kdykoliv a za všech okolností. 

Tak co, učaroval vám nový Opel stejně jako nám?

Ohodnoťte tento článek

Autobat.cz je internetový magazín. Píšeme o všem co se aktuálně řeší v automobilovém průmyslu. Jsou to jak aktuality, zajímavosti, nápady, tipy tak i recenze, srovnání a testy produktů i služeb. Cílem je lidem pomoci, v co nejvíce různých oblastech.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *