22. července 2022 • 14:05

Perfektní noc Reds: Núnez umlčel kritiky. Klopp o tlaku i médiích

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jízlivé komentáře a sestřih jeho nepovedených kousků v úvodních zápasech letní přípravy zareagoval Darwin Núnez hned dvakrát. Hvězdná posila Liverpoolu za astronomických 75 milionů eur nejprve na sociální sítě vypálila svou fotku v dresu Reds, kterou okomentovala jediným heslem - Odolnost! Ve čtvrtek pak uruguajský útočník vyslal kritikům další vzkaz, a to dost důrazný. Proti Lipsku nasázel čtyři góly za poločas a Angličané vyhráli 5:0. „Pandořina skříňka byla otevřena. Je to pro něj perfektní noc," radoval se kouč Jürgen Klopp.



Takový začátek po vysněném přestupu na Anfield Road si rozhodně nepředstavoval. Po zahozených šancích i nepovedených přihrávkách na předsezonním turné v zápasech s Manchesterem United (0:4) a Crystal Palace (2:0) se dočkal akorát posměchu a přirovnání k Andymu Carrollovi, jednomu z nejhorších nákupů v historii Liverpoolu.

Núnez se ovšem nenechal příliš rozhodit. Ze všech sil ho podporoval i Klopp, který o kometu minulé sezony z Benfiky dost usiloval a taky ji po boji na přestupovém trhu s United přivítal v kádru. „Tahle generace hráčů čte sociální média, což opravdu není chytré. Jenže ti kluci ano," zdůraznil německý trenér.

23letý útočník si připsal celý poločas v přípravě poprvé v Lipsku a dočkal se i premiérové trefy. „Vždy si myslíme, že když zaplatíme za hráče hodně peněz, necítí pak žádný tlak nebo cokoli jiného. Všichni jsou ale úplně normální lidské bytosti, první dotek není třeba dokonalý, jenže pak najednou...," líčil Klopp.

Núnez proti bundesligovému ambicióznímu týmu předvedl skvělé představení, na gólový účet zapsal rovnou čtyři zásahy. „Tohle je samozřejmě nejlepší způsob, jak zastavit všechny takové diskuze," podotkl šéf Liverpoolu.

„Vždy trvá, než si zvyknete po přestupu na nové prostředí. Všichni jsme si tím prošli, takže to není nic nového. Možná je na něj vyvíjen tlak zvenku kvůli honoráři a podobně, ale nám je to jedno," zastal se Núneze i spoluhráč Andy Robertson, kapitán skotské reprezentace.

Nová hvězda Reds vyběhla proti Lipsku do druhého poločasu a prosadila se už po dvou minutách. Přestože byl na hřišti i hvězdný Mohamed Salah, postavil se k penaltě a procedil ji přes gólmanovy prsty.

Najednou se nastartoval. Záhy skóroval z úniku, když mu míč do běhu přiťukl Trent Alexander-Arnold. V závěru dokonal zkázu Lipska dalšími dvěma góly.

Tentokrát se k němu obrátilo štěstí, které mu pomohlo při třech ze čtyř zásahů. „Tento den mu prospěje, dodá mu hodně sebevědomí nejen v prostoru před brankou, což je pro útočníka hodně důležité. Máme z toho radost a neděláme si o něj žádné starosti," uvedl Robertson.

Núneze však čeká v Liverpoolu úkol nejvyšší obtížnosti - nahradit góly Sadia Maného, který už také oslavil první branku v Bayernu Mnichov. Jenže oproti senegalskému šikulovi má odlišné přednosti. „Je to úplně jiný útočník, než jaké teď máme, nebo jaké jsme měli, ale je opravdu dobrý," řekl Klopp na adresu 187 centimetů vysokého hráče.

„Je to o tom, abychom s ním strávili trochu času a měli víc trpělivosti, což my máme. Doufám, že ji mají i fanoušci Liverpoolu," dodal Robertson.

Stane se Núnez jejich novým miláčkem, kterému zazpívají na Anfield Road chorál ušitý přímo na míru?

Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud