Motokrosař Terešák v Lommelu poprvé dokončil závod MS v první desítce

foto Velká cena České republiky, závod MS v motokrosu, 1. závod kategorie MX2, 17. července 2022, Loket, Sokolovsko. Jakub Terešák z ČR.

Lommel (Belgie) - Motokrosař Jakub Terešák obsadil v první jízdě třídy MX2 na Velké ceně Flander v Lommelu desáté místo a zaznamenal v mistrovství světa životní výsledek. Tím byla dosud třináctá příčka v květnové italské Grand Prix v Maggioře.

Na umístění v první desítce dosáhl třiadvacetiletý Terešák jako první český jezdec od rozdělení šampionátu na třídy MXGP a MX2 v roce 2014. V belgickém písku přidal ještě patnácté místo ve druhé jízdě a ziskem dohromady 17 bodů skončil ve čtrnáctém závodě sezony celkově dvanáctý.

Týden po závodě v Lokti, kde byl nejúspěšnějším domácím jezdcem, se Terešák v hodnocení MX2 přiblížil k dosavadní české jedničce v šampionátu Petru Polákovi na rozdíl dvanácti bodů. Dvojnásobnému bronzovému medailistovi z juniorských MS patří čtyři závody před koncem 22. místo. Polák, který v Belgii bodoval jen za 16. místo ve druhé jízdě, je o dvě pozice před ním.

V Lommelu byl nejúspěšnějším jezdcem MX2 belgický lídr mistrovství světa Jago Geerts. Královskou MXGP ovládl Nizozemec Brian Boogers, šampionát vede Slovinec Tim Gajser.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 2. května 2024

Očekáváme v 03:00 14°C

Celá předpověď