Bella Adamova a její úspěch v Grazu

Bella Adamova se představila na soutěži Franz Schubert a soudobá hudba

Mezzosopranistka Bella Adamova v duu s pianistou Malte Schäferem získali druhé místo ve své kategorií 11. ročníku mezinárodní soutěže komorní hudby “Franz Schubert a soudobá hudba“ ve Štýrském Hradci. První místo nebylo uděleno a druhé místo tak sdílejí s portugalským duem André Baleiro (baryton) & Pedro Costa (klavír).

Pro Bellu Adamovou je to další úspěch v nedávné době. Na začátku července zvítězila v 55. ročníku prestižní pěvecké soutěže v nizozemském ‘s-Hertogenbosch v kategorii oratorium.

Specifikum rakouské soutěže spočívá v jejím důrazu na soudobou tvorbu. Autorem letošní povinné písně druhého kola je současný rakouský skladatel Bernhard Lang, kompozice anglické skladatelky Judith Weir zazní ve finále. Právě na její přípravu měly čtyři nejlepší umělecké dvojice ve finále pouhé dva dny. “Soudobé a moderní hudbě se věnujeme s Maltem moc rádi, proto byla i sama intenzivní příprava a poznávání nového repertoáru velká radost”, komentuje dění Bella Adamova.

Pro finále si Bella Adamova a Malte Schäfer vybrali písně A. Schnittkeho, F. Schuberta, S. Wolpeho, G. Kurtága a B. Scheuera.

Foto: Agentura Makropulos

Podcast